Vinst & förlust mot Ostrava

27 augusti 2018 14:58
Dam

Den gångna helgen var det tjeckiska topplaget FBC Ostrava och besökte Malmö. Med sig hade de både dam och flicklag så det spelades totalt dubbla dubbelmöten.

Fredagens möte mellan damlagen blev en svängig och målrik historia! Efter 2-2 i den 1:a perioden drog gästerna iväg till hela 2-6 i mittenakten. Ett ganska frustrerat hemmalag hade uppvisning i att inte sätta dit sina egna chanser medan tjeckerna visade prov på hög individuell briljans och effektivitet.
Retroaktiv utdelning i den 3:e perioden och tre gånger reducering på 1,22. Kvittering och sedermera ledning lät inte vänta på sig och 7-6 på tavlan. Ostrava fick dock sista ordet i ordinarie tid när de kvitterade till 7-7 i PP. Som de sen följde upp med att visa att de behärskade spel 4 mot 4 i SD genom att sätta matchen sista mål, 7-8.

Returen spelades på söndagen och ett förvarnat hemmalag stängde ner gästernas anfall rejält. Piggare ben spelade såklart in och matchen rann i väg i den 3:e perioden, slutresultat 13-3.