Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

GODA GRANNAR

28 maj 2019 15:17
Förening

I samarbete med vår grannklubb Malmö City, Rädda Barnen, Skåneidrotten och Malmö Stad har vi landsatt projektet ”Goda Grannar”. Projektens huvudsyfte är att aktivera och ge barnen på anvisningsboendet som ligger granne med idrottsplatsen en kontinuerlig fritidssysselsättning.


Upplägget för projektet är att barnen som är allt mellan 4 – 16 år får träna innebandy en gång i veckan och fotboll en gång i veckan. Ledare från Malmö FBC och Malmö City håller i aktiviteten med hjälp av volontärer från Rädda Barnen. Under innebandyns träning finns det även möjlighet att spela basket och gymnastik.

”Vi har kört ett par gånger nu och snacka om energi och glädje! Det är samtidigt en stor utmaning att kommunicera för även om vi har god hjälp av Rädda Barnens volontärer så är det många nationaliteter och många barn.“ Kommenterar Ungdomsansvarig Henrik Nordström (som är med och leder träningen)

Projektet som har hållit igång i fyra veckor involverar just nu endast barnen som bor i anvisningsboendet ”Kirsebergs IP” som ännu inte är fullt belagt. Förutom att fler familjer kommer flytta in på Kirsebergs IP kommer även Morsippan involveras.

”Det finns stor utvecklingspotential i projektet och det finns redan en utarbetad plan för hur vi även ska kunna göra något för de vuxna. Såsom ett caféverksamhet där de kan får hjälp med blanketter och annat som krävs för att förenkla livet i svenska samhället Vidare ska vi självklart förenkla och öppnar dörrar för de barn som vill fortsätta med innebandy eller fotboll att komma in i en ordinarie träningsgrupp/lag.” Kommenterar Klubbchefen Mikael Jeppsson

Ett anvisningsboende är för familjer som i regel har bott i Sverige en tid under sin asyltid och blivit beviljade uppehållstillstånd. Men även sk kvotflyktingar (beviljad asyl av FN) .