Torsdag
03 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Onsdag
09 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 2 matcher
Onsdag
28 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Söndag
23 Okt 2 matcher
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 2 matcher
Onsdag
23 Nov 1 match

SILVER OCH STRAFFAVGÖRANDE I BALTIC CUP

2 september 2022 23:44
Dam U

28 förväntansfulla tjejer samlades i Malmö för att bege sig till Karlskrona och Baltic cup. Två lag var anmälda, ett i Damklassen och ett i Damjunior 18. En helg där fokus låg på att alla tjejer ska får speltid samt att arbeta vidare med gruppdynamiken.


FBC Karlskrona – Malmö FBC 1–4

Första matchen skulle spelas mot FBC Karlskrona som vi inte visste jättemycket om. Matchen startar ganska trevande där det märktes att incheckningen och resan satt i benen hos tjejerna. Ganska kontrollerat vinner vi denna match med 4–1 efter bland annat 2 mål av den notoriska målskytten Sara Mainz Ohlsson på assist av Therese Gabrielsson. Utöver det gör Molly La Cerva sitt första seniormål för Malmö FBC!

Målskyttar: Sara x2, Molly, Elin Assist: Therese x2, Ellenor

Malmö FBC- FBC Lerum 2-3

Efter att fått middagen helt förstörd via behöva flytta ut ur stugor på grund av överbokning kom vi till spel mot FBC Lerum som vi visste är ett bra lag som bland annat slog ut Höllviken i kvalet till allsvenskan. Matchen startade på sämsta tänkbara sätt där Lerum direkt på tekning gör mål och underläge är ett faktum. Tyvärr förlorar vi denna match där vi är lite för ”tunna” framför Sandra i målet. Positivt är att vi verkligen sätter vårt försvarsspel och att vi tror på den spelidé vi har. Stor eloge till tjejerna i laget. Efter ett bra samtal i omklädningsrummet blickar vi framåt mot lördagen!

Målskyttar: Sara, Rakel Assist: Therese

Malmö FBC DJ- Åby IBK Ungdom 5–2

Efter två matcher för några av tjejerna var det dags att ta emot Åby där Malmö håller i taktpinnen från start till slut. En okej genomförd match där vi blir lite övermodiga efter ganska tidigt gå upptill en två målsledning som aldrig riktigt kändes hotad. Wilma gör sitt första men inte sista mål för Malmö i denna match.

Målskyttar: Rakel, Molly, Isa, Sol, Wilma Assist: Mimmi x2, Vera, Isabell, My

Växjö IBK U- Malmö FBC DJ 2–1

Förutsättningarna inför matchen var tydliga vinst, oavgjort eller förlust med 1mål skulle säkra gruppsegen. Detta är en svag insats av oss där vi redan tidigt kommer fel i byten, spelar för svårt och springer alldeles för mycket med bollen. Detta leder till att vi ligger under med 2–1 efter första perioden. Maja Jarleklint gör ett jättefint mål på pass av Selma Vensryd. Vi bestämmer oss för att gå in och spela mycket enklare och gå rakare på mål. Vi i ledarstaben tycker vi gör en mycket bättre andra period även om det tyvärr inte räcker till vinst. Malmö vinner ändå gruppen och i semifinal väntar Landvetter. Mål: Maja Jarle Assist: Selma

Malmö FBC- Kävlinge 4–0

Även denna match startar lite krampaktigt där debuterande Maja Grünthal i målet tvingas till flertalet kvalificerade räddningar. Till slut får vi i gång bolltempot vilket också resulterar i att vi får håll på den duktiga Kävlinge målvakten. I andra perioden fortsätter vi med ett högt tempo vilket resulterar i att slutsiffrorna skrivs till 4–0. En stor eloge till Kävlinge som krigade hela vägen trots den tunna truppen i denna match. Kul att Maja får hålla nollan i sin första D1 match men det var inte den sista nollan för D1 i denna turnering. Malmö FBC Vinner nu gruppen och i kvartsfinal väntar Växjö.

Målskyttar: Sarax2, Ellenor, Elsa Assist: Evelina, Maja, Therese, Lisa

Slutspelsdags:

Semifinal: Malmö FBC DJ- Landvetter Wings 3–4

Malmö tar ledningen ganska omgående igenom Sol som var en positiv injektion matchen igenom. Tyvärr kvitterar Landvetter ganska omgående. Denna match präglades av många fysiska kamper på plan där Landvetter gav Malmö FBC en lektion i hur spelvändningar ska se ut. Vi kvitterar ganska omgående men matchminut 6 och 7 blir avgörande där Landvetter springer i väg till en tvåmålsledning. Malmö lyckas aldrig riktigt komma i kapp även om det är nära i slutet där ändå Landvetter går vidare rättvist till Final. Nya tag till bronsmatchen på söndag!

Målskyttar: Elin, My, Sol Assist: Isabell, Evelina

Kvartsfinal: Malmö FBC- Växjö IBK U 4–0

Direkt över på planen på andra sidan för att spela kvartsfinal mot Växjö. Detta är den absolut bästa prestationen på hela turneringen. Vi spelar stort med ett stort bollinnehav och skapar en mängd stora målchanser. Sandra i målet gör en stabil insats med ett par kvalificerade räddningar och utsöndrar en trygghet till resterande spelare i laget. Vi tar tag i taktpinnen direkt och pressar våra motståndare lite högre upp i planen och Ebba gör välförtjänt 1–0 redan i tredje matchminuten. Vi fortsätter att spela en attraktiv och rolig innebandy och under periodens slutminuter kan vi springa i väg till 3–0. I Periodpausen bestämmer vi oss för att fortsätta trycka på och att hjälpa Sandra i målet att hålla nollan. Therese stänger matchen direkt med sitt första mål i turneringen och gör 4–0 vilket också blir slutresultatet! Sandra håller nollan och alla 18 utespelare får matchtid i en kvartsfinal! Nu väntar teambuildning med aktiviteter och pizza för att ladda upp inför morgondagens semifinal mot lokalkonkurrenten IBK Lund!

Målskyttar: Ebba, Ellenor, Maja, Therese Assist: Therese, Eve, Sara

Semifinal: Malmö FBC- IBK Lund 2–1

Domaren hinner knappt blåsa i gång matchen innan IBK Lund smäller dit 1–0 bakom en chanslös Sandra i Malmö kassen. Än en gång slarv i egen zon som straffar oss direkt. IBK Lund är betydligt hetare i början av matchen och 1–1 målet av My som är ett riktigt konstmål känns inte alltför rättvist. Efter en liten utskällning av kapten Mikaelsson bestämmer vi oss för att får ner bollen djupt samt att våga anfalla med fyra spelare. Detta resultera i att matchbilden vänder över till oss i andra perioden. När 2–1 målet kommer av Ellenor känns det inte helt orättvist. IBK Lund tar ut målvakten och satsar allt framåt men vi reder ut detta ganska komfortabelt. En stor eloge till Lund som efter sjukdomar och skador ändå lyckas hålla tempot uppe. En bra och rolig match med mycket närkampsspel och fart, precis som ett derby ska vara! Vi är i final!

Målskyttar: My, Ellenor Assist: Therese

Bronsmatch: Malmö FBC- Växjö IBK U 4–5 Efter straffar (2–2)

En match med två olika nyanser. Vi startar matchen väldigt trevande och huvudena är inte riktigt påkopplade. Växjö tar ledingen välförtjänt efter slarv där Malmöspelarna försöker spela innebandy stillastående. 2–1 till Växjö är absolut välförtjänt efter första perioden. Andra perioden är den bästa perioden jag har sett DJ 18 spela. Presspelet är kontrollerat och bra och vi vinner enormt mycket boll och skapar en mängd chanser. Vi gör ett frislagsmål som håller oerhört hög klass där Vera smäller in den i bortre krysset. Sudden är även den i Malmös favör men Växjö sticker upp med ett par vassa kontringar. Matchen går till straffar och där är Växjö vassare och Malmö hade svårt att får ihop fem straffskyttar. En oerhört viktig match för oss där vi fick kvitto på att vårt försvarsspel sitter och att vi skapar väldigt fina målchanser. Grattis Växjö till 3e platsen.

Målskyttar: Wilma, Vera Assist: Maja Jarle, Molly

Final: Malmö FBC- Landvetter Wings 2–3

Bensinen tog slut…. Ja det sammanfattar nog denna match ganska bra. Vi startar matchen helt okej och har ganska bra koll på vår motståndare. Vi går ner oss ett par minuter vilket blir kostsamt. Landvetter gör både 1–0 och 2–0 inom loppet av 2 minuter. Sara lyckas än en gång trycka in en reducering och resultatet 2–1 står sig perioden ut. Vi bestämmer att nu ger vi järnet och ger det en chans och försöker gå upp och störa våra motståndare. Dock kommer en riktig kalldusch när 3–1 kommer efter räknefel i mitten. Evelina som gör ytterligare en strålande insats ser Sol fri i mitten som inte göra några misstag, 3–2 med drygt 8 minuter kvar. Malmö tar ut målvakten och är nära i slutet men tyvärr räcker vi inte till denna gång. Lite för många trötta huvuden och kroppar efter en väldigt lång helg med en massa speltid på majoriteten av spelartruppen! Vi gratulera Landvetter Wings till en välförtjänt seger och tackar för en bra genomkörare!

Målskyttar: Sara, Sol Assist: Evelina x2

Kommentarer från ledarstaben:

”Jag tycker vi har fått väldigt fina svar och där samtliga spelare har stått för goda prestationer. Målet med denna helg var att svetsa samman gruppen som helhet då vi har många nya spelare och yngre spelare. Prestationen mot Växjö i D1 och andra perioden mot Växjö i bronsmatchen är jag oerhört nöjd med spelet i sin helhet. Det finns delar i spelet som behöver justeras och arbetas vidare med vilket är helt förståeligt då det är fyra veckor till seriepremiär. Vår första femma har verkligen spelat en sevärd innebandy och har tagit stort ansvar tillsammans med Sandra i målet och varit förebilder för resterande trupp. Vera är en annan spelare som verkligen tagit stora steg under denna helg och visar prov på genombrottstyrka och är ett härligt driv för hela laget. Mollys och Felicias prestationer är också värt att nämnas som 06or går ut och visar en mogen spelstil vilket kommer blir värdefullt i framtiden. Sist men inte minst har Evelina varit oerhört viktig med sin spelintelligens och sitt driv. Det är riktigt kul att se den glädje Evelina utsöndrar till resterande trupp. Avslutningsvis finns det väldigt många som bör nämnas men ett stort tack till föräldrar för allt ni gör för oss i ledarstaben och laget. Ni är guld värda! ” / Pontus Kozan, Huvudtränare

”Otroligt lärorik helg, både för tjejerna och oss ledare. Där vi alla får känna på glädje, kämparglöd och ilska i form av prestationer och resultat. Tjejerna presterade över förväntan i min mening och kändes som de kom varandra närmare också! Riktigt stolt över deras prestation och hur de tog till sig taktik och roller för de mesta. Det är en lång säsong och jag tror vi har något bra pågång här!” / Kim Clemedtson, Assisterande tränare

”Jag tycker det har varit en väldigt givande helg på många sätt. Vi har fått komma närmare varandra som lag och tjejerna har visat upp en grym vilja och stark lagmoral genom alla matcher. Ett bra kvitto för försäsongen och vi kommer bara fortsätta bli bättre härifrån.” / Henrik Nordström, Team manager

Poängligan D1 Sara 8 poäng Therese 7 poäng Evelina 4 poäng Ellenor 4 poäng Maja 2 poäng Molly 1 poäng Elin 1 poäng Rakel 1 poäng Elsa 1 poäng Lisa 1 poäng Ebba 1 poäng My 1 poäng Sol 1 poäng

Poängliga DJ Molly 2 poäng Sol 2 poäng Wilma 2 poäng Mimmi 2 poäng Isabell 2 poäng Jarle 2 poäng Vera 2 poäng My 2 poäng Evelina 1 poäng Selma 1 poäng Elin 1 poäng Isa 1 poäng