Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

TACK FÖR MIG DAM A!

14 april 2022 20:00
Dam

På måndag spelar damlaget sista matchen för säsongen när de på bortaplan ställs mot seriekollegan IBK Lund i skånemästerskapens final! Matchen spelas i Idrottshallen Högevall med start 17.00. Det blir samtidigt sista matchen för mångåriga huvudtränaren Mikael Jeppsson som nu tar klivet ut ur tränarbåset.


”Ja det är väl minsann på tiden tänker säkert många och efter en tids distans till beslutet så kan jag bara hålla med ☺. Finns inte så mycket dramatik i detta utan laget behöver en ny röst och jag känner mig klar med uppdraget. Vi har egentligen länge haft en intern plan om att vi skulle förstärka ledarstaben med en tränartalang som kunde växa med uppdraget för att sen ta över efter mig en dag. Nu är vi inte där riktigt och vi kommer i stället att ändra strategi från att leta efter någon ska växa i mina slitna skor till någon som redan är trygg i sina egna.” Kommenterar fd Huvudtränaren Mikael Jeppsson

Mikael Jeppsson tog över damlaget säsongen 11/12 som då låg i division 2 (dagens div 1). På fyra säsonger avancerade laget till Svenska Superligan och knep en niondeplats som nykomling.

”Jag minns att vi var unga kaxiga Malmö och retade säkert gallfeber på många. Såklart bottentippade men var sen ynka en poäng från att gå till slutspel. Slutspel blev det säsongen därpå i stället.”

Bästa resultatet hitintills var säsongen 19/20 som tyvärr mest kommer bli ihågkommen för att pandemin satte stopp för såväl sista omgången i serien och sedermera hela slutspelet. Inför säsongen var det några tongivande spelare som hade slutat och några unga oprövade kort hade värvats in tillsammans med en schweizisk landslagscenter samt en hemvändare.

”Vilken träff vi fick med laget 19/20! Unga oprövade Maja Ekström och Maja Mikaelsson var ju inte blyga att ta för sig i SSL och Andrea Gämperli hade nog gått under radarn hos många var en gigant på plan. DiNardo var lätt ligans bästa back, Madde slog igenom på allvar och våra tuffingar i ex Josse var omutliga. Sen var det en fröjd att se Ellenor Mikaelsson med hennes enorma register och såklart en stekhet Ellen som totaldominerade hela SSL. Ja jag vill såklart nämna hela laget och riktigt surt att vi inte fick chansen i ett slutspel den säsongen.”

Efter den succéfyllda säsongen som krossade förväntningarna på laget i en positiv riktning haglade det också individuella utmärkelser över såväl spelare som ledare.

”Utmärkelsen Årets Ledare blev jag såklart stolt över men samtidigt lite nervös då jag påstår att det vilar en förbannelse över priset. Tyvärr fick jag lite rätt för säsongen därpå (20/21) hade vi ju maken till skadehelvete och kunde inte heller motsvara de med all rätt skyhöga förväntningarna resultatmässigt. Med stor möda tog vi oss till slutspel och var till sist ett ynka straffmål från att vinna den första slutspelsmatchen i klubbens historia, dessutom på hemmaplan. Den matchen kommer jag bära med mig länge med positiva känslor även om det fortfarande gör ont att vi inte vann.”

Inför den nyss avslutade säsongen visste väl egentligen ingen externt var man hade laget men det rådde ingen intern tvekan om vad man ville åstadkomma. Laget blev återigen utslagna i kvartsfinalen men med skillnaden att det var Västerås Rönnby som stod på andra sidan denna gång. Efter två klara förluster var laget kanske värda ett bättre öde i den sista matchen som också var den bästa för säsongen. Men en försmädlig uddamålsförlust gör att vi får vänta en säsong på första slutspelssegern.

”Färskt på minnet är den snart avslutade säsongen där vi inte riktigt heller har hittat rätt i spelet och enligt mig underpresterat resultatmässigt utifrån lagets/spelarnas kapacitet. Samtidigt har lagets verkligen visat upp ett brett register i spelet med boll där jag vill påstå vi är de ett av de bättre lagen i klassen. Vi har också skapat enormt mycket chanser och flera spelare som har tagit stora utvecklingssteg framåt, så känslan över säsongen är lite tudelad fortfarande.”

Nu väntar sista matchen för säsongen för laget när det vankas final i Skånemässterskapen mot seriekollegan IBK Lund. Dessutom är ju herrlaget också i final mot Lund så det blir en riktig kanondag att se fram emot. Matcherna spelas kl 14.00 (herr) och 17.00 (dam) i Idrottshallen Högevall i Lund. För Mikael Jeppsson blir det sista matchen med gänget!

”Nu vill jag vinna sista matchen och sen med varm hand lämna över till en tränare som med ny röst och energi kan lyfta laget. Tjejerna har nu förtjänat några veckors vila och ladda upp inför en ny brutal uppbyggnadsträning. För egen del så blir jag såklart kvar i Malmö FBC men i vilken roll får vi se. I grunden är jag ju anställd som Klubbchef men har ju slitit länge med att lära upp Jakob Wikenstål i den rollen och det har jag lyckats bra med.”

Jeppsson kommer alltså jobba vidare för Malmö FBC och öppnar även upp för nya tränarroller i framtiden. Vem som tar över som ny huvudtränare för laget är inte klart utan det pågår en process.

_”Jag brinner fortfarande för tränarskapet och det är där jag känner mig mest hemma så det kommer jag att fortsätta med i någon roll. Har ju dessutom redan dubbelkört lite som knatteledare för grabbens lag. Men att ett annat lag skulle ersätta damlagets plats i mitt hjärta kommer aldrig att ske.” _