Seriepremiär & Rönnby, nja sådär

24 september 2018 17:59
Dam

Traditionsenlig seriepremiär mot Rönnby Västerås slutade också tyvärr som brukar.

Att det är viktigt med en bra start kan vi alla vara överens om! Vår start med ett fyramålsunderläge efter dryga nio minuter får väl räknas som en av de sämsta tänkbara för med en klassiks ”sitta kvar på bussen” öppning är det svårt att vinna matcher i SSL. Rönnby var snabbare, starkare, effektivare ja egentligen allt vi inte var och körde sonika över oss i den 1:a perioden som nästa lite smickrande ”bara” slutar 4-0 till hemmalaget.

Den andra perioden är klart bättre från vår sida men fortsatt långt ifrån så bra utifrån våra förväntningar på oss själva. Rönnby sätter dit sitt femte mål innan vi äntligen får spräcka säsongens målnolla. Nyinsatta nyförvärvet Elin Johansson stegar in och sätter distinkt sitt första SSL-mål! Assisten kom ifrån ett annat nyförvärv som också SSL-debuterade nämligen Hanna Simonsson. Ombytta roller en stund senare när vi reducerar till 2-5 och trots vårt spel så här långt två ljusglimtar att ta med sig. Tyvärr får Rönnby sista ordet i perioden med ännu ett mål som de får göra lite för enkelt sett med malmöögon.

Period tre och nu känner man stundtals igen laget från försäsongen. Frida sätter dit 3-6 en halvvolly på backahand och ett mål produceras i 6 mot 5 (Ellen Rasmussen). Just vårt 6 mot 5 spel kunde sånär ta oss rejält in i matchen igen men ställningen 4-6 står sig matchen ut.

Sammanfattningsvis • En bedrövlig inledning sätter oss i ett med facit i hand i en för stor uppförsbacke för att vi ska vara nära poäng. • Starkt att vi inte viker ner oss utan tar tillställningen till en match över 60 minuter. • Våra SSL-debutanter var individuellt två starka ljusglimtar

Nya tag på lördag när nykomlingen Örnsköldsvik kommer på besök i Baltiska hallen, matchstart 13.00.