Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 2 matcher
Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Onsdag
10 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 2 matcher
Lördag
20 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 2 matcher
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
20 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 2 matcher
Lördag
08 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Söndag
16 Jan 2 matcher
Torsdag
20 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match

EFT SUMMERING

19 oktober 2021 09:48
Landslag

Här kommer en kort sammanfattning av helgens landslagsspel i Euro Floorball Tour. Totalt representerades Malmö FBC av sju spelare fördelade på U19 herr och damlandslagen för Sverige, Finland och Tjeckien. Alla spelare stod för bra prestationer men den här gången var den en spelare som stack ut lite extra…


U19-herrlandslaget med Johannes Almholt inledde turneringen med att förlora mot Finland. Laget repade mod efter förlusten och vann mot både Tjeckien samt Schweiz. Johannes stod för 1 mål och 2 assister totalt och gjorde en mycket stark turnering.

I EFT för damer var det Sverige som visade var skåpet skulle stå och vann alla tre matcher med stora siffror. Sverige inledde med att slå Schweiz med 10-2. På lördagen satte Ellen Rasmussen i högsta växel och gjorde 4 ass mot Tjeckien (10-7) för att sen avsluta helgen med att mangla Finland med tre mål (10-2). Ellen utsågs till Matchens Lirare i bägge matcherna och vann också den totala poängligan på 4+4. Madelene Karlsson gjorde sin seniorlandslagsdebut mot Tjeckien och fick dessutom kröna debuten med ett mål.

Denisa Kotzurovás Tjeckien fick se sig besegrade av Finland (3-6) och Sverige men avslutade helgen med att slå Schweiz med 9-2. Vår finska trio Tiltu Siltanen, Silja Eskelinen och Iida Mettälä fick även se sig besegrade av Schweiz efter straffar. Noterbart här är att Iida som nyligen vann VM-guld med Finlands U19 inte bara är med i truppen utan spelar i finlands allra bästa formation.

”Det var längesedan jag tyckte U19-herr var intressant men nu var vi äntligen representerade igen. Jag såg alla matcherna och tycker Almholt stod för riktigt bra prestationer. Träffade honom i gymmet igår (läs måndag) och killen lyser av självförtroende. Damernas EFT utvecklades till en ganska ensidig historia och Sverige satte verkligen ner foten inför VM. Men trots ett urstarkt lag så var det inte svårt att urskilja spelaren som stack alldeles extra, Ellen. Inte bara för hennes poängmässiga islossning utan sättet hon leder och driver på sin formation. Maddes debut lovar gott inför framtiden och jag tycker hon skulle ha spelat mer än hon gavs möjlighet till. Tjeckien med Denisa såg piggare ut än på länga och känslan är att de kan utmana lite om medaljerna i år. Finland fick en del att fundera på eller ”mörkade” de? Hur som så får de träna lite på att möta hög press, annars får de förstärka golvet bakom förlängda mållinjen i IFU-arena.” Kommenterar Mikael Jeppsson

Vill man sen se en stor del av alla damlandslagsspelare så är ju fredag i Baltiska hallen ett bra tips. Då kommer nämligen regerande svenska mästarna Thorengruppen för match i SSL. Matchen börjar 19.00 och för den som vill ladda upp med gott käk innan kan boka in sig på vår After Work.