Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

TACK AXEL

30 mars 2023 12:00
Herr

Axel Rasmusson kom till Malmö FBC inför säsongen 18/19 och har på sina fem säsonger hunnit med att spela 124 tävlingsmatcher i Herr A. Från sin vänsterbackposition har Axel bidragit med ett starkt kompromisslöst försvarsspel och han har inte varit blyg att ”flyga” fram i offensiven där det sen har producerats 68 (34+34) poäng.

Men nu står det klart att Axel inte hänger med laget ner i Division 1 utan tar nästa steg i sin karriär och ansluter SSL-laget FC Helsingborg.

Stort TACK för allt och lycka till i framtiden Axel!


Axels stora allsvenska genombrott kom förra säsongen där han klev fram som en av lagets bästa spelare. Bl a så mer än dubblande han sin poängskörd jämfört med sammanlagda producerade poäng på de tre tidigare säsongerna. Hans prestation gick såklart inte obemärkt förbi utanför Malmös gränser och han var ett eftertraktat namn bland SSL/Allsvenska klubbar.

”Den här säsongen har vi haft det betydligt tyngre på plan men jag tycker att Axel har fortsatt sin utveckling och klivit fram som en av de mest bärande spelarna i laget. Axel har precis det vi värdesätter av en elitspelare i FBC! Enormt driven, i princip 100% träningsnärvaro, proffsig ut i fingerspetsarna och på plan ger han allt. Det saknades inte erbjudande för Axel att spela med sportligt bättre lag den här säsongen men via ett gott samarbete med FC Helsingborg har Axel haft möjlighet till extraträning där vilket han har varit nöjd med för att samtidigt vara lojal och fokusera fullt ut på Malmö. Att han nu får chansen fullt ut i världens bästa liga gläder mig och det är en möjlighet Axel är väl värd. Jag tycker också att det är en ”fjäder i hatten” och ett gott betyg till verksamheten att vi återigen producerar en SSL-spelare på herrsidan.” kommenterar huvudtränaren Mikael Jeppsson