Söndag
09 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 2 matcher
Fredag
21 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 2 matcher
Lördag
21 Mar 1 match

VINST EMOT SSL-LAGET HÖLLVIKEN IBF

8 september 2019 21:25
HERR A

Herrarna gav styrkebesked när man under söndagen besegrade Höllviken på hemmaplan med 5-2


Under söndagen mötte herrarna SSL-laget Höllviken IBF i sin femte och näst sista träningsmatch denna försäong, hemma i Kirsebergs sporthall. En match som slutade med Malmö-vinst med klara 5-2. Så här tyckte tränare Jörgen Hansen om matchen

Vinst mot Höllviken, det måste ses som ett styrkebesked? Det tycker jag absolut, redan förra veckan emot FBC Lerum fick vi ett styrkebesked i vår insats i framförallt försvarsspelet men idag tar vi ytterligare ett kliv framåt emot säsongsformen.

Vad gjorde ni idag som gjorde att ni vann mot ett SSL-motstånd? Det handlar mycket om att vi har skapat en tydligare produkt i det vi vill prestera ute på banan och att varje spelare i laget haft en bra utveckling och att samspelet emellan oss börjar sätta sig mer och mer men framförallt att vi krigar för varandra mer och mer för varje match. Just idag är vi riktigt bra på att hålla Höllviken på utsidan och sätta vårt försvarsspel bra, vi käkar skott och vinner dueller och skapar omställningar på ett bra sätt.

Ni har nu spelat fem träningsmatcher, tre vinster, två förluster, hur går dina tankar kring dessa resultat? Jag tycker att det märks tydligt emot Åstorp (F7-4) att det är vår första match för säsongen, framförallt i den första perioden. Emot Lund (V10-6) spelar vi riktigt bra innebandy i två perioder och även om dem saknade ett fåtal spelare visade vi stundtals att vi är bättre än dem. Emot IK Zenit (F11-7) jobbade vi med fokus på våra svåraste moment och fick mycket lärdom men inget positivt utfall resultatmässigt. Mot FBC Lerum (V6-5) som vi mötte i serien förra året gör vi en bra match över 60 minuter och krigar verkligen för varandra för första gången denna säsong och i dagens match mot Höllviken (V5-2) gör vi vår bästa match hittills.

Förra helgen befann ni er uppe i Göteborg, vad gjorde ni där? Ja men det stämmer vi var på plats i Göteborg och spelade två matcher, en på lördagen och en på söndagen. Utöver det passade vi på att umgås med varandra utanför planen, vi hade lite målbildsarbete och roliga aktiviteter sidan om. Det var verkligen en supertrevlig helg där det bjöds på mycket skratt och utvecklande innebandymoment.

Nästa lördag spelar ni sista träningsmatchen, hemma emot Åstorp som ni redan mött en gång, vad är dina förväntningar inför denna match? Vi förlorade första matchen emot Åstorp och utifrån hur vi spelade då vill vi givetvis ge oss själva styrkebesked på vår utveckling denna försäsong. Åstorp är bra, har kanske sitt bästa lag på många år så det kommer att bli en riktigt tuff match men vi är också bra och det ska bli väldigt spännande att få möta dem en andra gång denna försäsong men först väntar en bra träningsvecka där vi vill bocka av några fler punkter från dagordningen.