Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Tung bortaseger i Uppsala

7 oktober 2018 11:04
Dam

Damerna begav sig i helgen till Uppsala för match mot Sirius. Ett lag det brukar bli tillknäppta, målsnåla och intensiva matcher emot. Denna match var inget undantag...


Den 1:a perioden började med att lagen kände på varandra utan att skapa några hetare målchanser. Men ett misslyckat uppspel från hemmalaget snappades upp av Sanna Holmström och vidare till Ellen Rasmussen som dukade upp för Frida Mainz Ohlsson som tryckte dit 0-1. I övrigt skapades enbart en handfull målchanser för de bägge lagen i den 1:a perioden.

Det krävdes spel 4 mot 4 (efter dubbelutvisning) för att öppna upp spelet i den 2:a perioden. Först ut var Sirius som utjämnade till 1-1. Men hemmalagets glädje blev kortvarig då Ellen retfullt rullade in 1-2 efter en egen liten soloraid. Perioden gick sen mot sitt slut då Sanna snappade upp ännu en förlupen boll i slottet, vände om och skickade in sitt första mål i Malmötröjan (seriespel). Förmodligen ett tungt psykologiskt mål för Sirius.

Väntad hemmapress i den 3:e perioden som malmöförsvaret hade svårt att reda ut och Sirius skapade ett flertal halvchanser. Sirius får också halvvägs in i perioden sin stora möjlighet genom sitt andra powerplay i matchen. Uppoffrande försvarsspel och en omutlig Johanna Olsson i mål reder dock ut stormen, i med facit i hand ett väldigt matchavgörande skede. Sirius lyfte upp allt, spelade desperat och satsade på 6 mot 5 etc utan att något hjälpte. Istället revanscherade (efter en fin målchans i skedet innan) Tereza Urbánková sig själv genom att cementera Malmösegern med sitt 1-4 mål.

Se highligts från matchen längre ner här på sidan!

Nu blickar vi fram mot nästa match då topplaget KAIS Mora kommer på besök i Baltiska hallen. Med fem raka finalplatser och Anna Wijk i spetsen blir det en rejäl utmaning att ta sig ann.

Söndag 14/10 Baltiska hallen Matchstart 14.00