Lördag
03 Dec 2 matcher
Söndag
11 Dec 2 matcher
Söndag
18 Dec 2 matcher
Söndag
08 Jan 2 matcher
Onsdag
11 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 2 matcher
Lördag
28 Jan 2 matcher
Onsdag
08 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 2 matcher
Fredag
03 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 2 matcher
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match

Välkommen till Magenta-familjen, Jakob Wikenstål

24 augusti 2021 11:00

Malmö FBC har gjort nyförvärv och förstärkt klubbens barn- och ungdomsverksamhet genom att ha kontraktsanställt Jakob Wikenstål som Ungdomsansvarig. Jakob kommer att stötta upp och fokusera på barn- och ungdomssektionen i klubben, tillsammans med Kristian Ekholm, och verka för att alla ska få chansen att spela innebandy och att Malmö FBC är den självklara mötesplatsen för alla. Tryck på rubriken eller texten för att läsa mer!


”Jag är oerhört peppad på att bli en del av Malmö FBC. Att få jobba för idrotten jag själv är uppfostrad i och få utveckla och bidra med mina lärdomar till ledare och spelare kommer bli kul. Allt för att bidra till att förmedla idrottens samhällsnytta till en av Malmö största idrottsklubbar ser jag verkligen fram emot. Allt få inspirera morgondagens generation och att få kunna kombinera detta med sporten jag brinner för är väldigt motiverande” säger Jakob Wikenstål.

Jakob Wikenstål är uppvuxen i Stockholmsförorten Åkersberga, men bosatt i Malmö sedan 8 år tillbaka. Han har dedikerat större delen av sin uppväxt till att spela innebandy i Åkersberga IBF (ofta kallat Ackers). Där var han vänsterbacken med ett speciellt skruvande dragskott som gärna sköt in skotten i krysset. Utöver detta var han representant i spelarrådet i Ackers för att leda rösten för spelarnas perspektiv.

Vid sidan av idrottandet har organisation, styrning och kreativt tänkande varit ett stort intresse där Jakob har pluggat entreprenörskap i USA, samt uppnått en Magisterexamen i Sport Management från Malmö Universitet och University of Tasmania. Nu senast har Jakob arbetat som kanslichef för IFK Klagshamn och tillvardags driver han sportjobbsplattformen, Sportidealisten, där han förenklar idrottsklubbars vardag med diverse arbetsuppgifter, samt utbildar idrottsarbetsmarknaden och förmedlar idrottsjobb. Han engagerar sig även ideellt som styrelsemedlem i the European Association for Sport Management, där han arbetar med frågor runt utveckling av Sport Management området för studenter.

Ordförande Mats-Ola Nimgård om nyförvärvet, ”Ungdomsansvarig är en av de verkliga nyckelrollerna i vår förening. Att få in Jakob i den rollen är perfekt. Han har teoretisk och praktisk erfarenhet som tillsammans med hans driv och energi kommer att hjälpa oss att ta nästa steg med vår ungdomsverksamhet.”

Återigen Välkommen till Magenta-familjen Jakob!

Vill ni komma i kontakt med Jakob så når ni honom främst på mejlen: [email protected]