Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Bekräftad Covid-19 i damlaget – verksamheten pausad

14 december 2020 17:40
Dam

Flera spelare- och ledare i damlaget är bekräftade i Covid-19 och verksamheten tillfälligt pausad sedan en vecka tillbaka.


Det var natten till måndagen (7/12) för en vecka sedan det började med att två spelare uppvisade symptom. De isolerades direkt från laget och sk ”snabbtester” genomfördes, som bägge visade positivt. På tisdagen hade laget ytterligare fyra stycken med symptom varpå verksamheten pausades direkt. Alla har sedermera tagit pcr-test vilket har resulterat i fler positiva fall.

”I lördags valde vi att snabbtesta hela truppen, dvs de som inte hade några symptom och det utmynnade i ytterligare två positiva fall. Vi inväntar fortfarande några svar på de pcr-test som alla spelare med symptom + de som var positiva på snabbtestet har utfört. Men just nu är vi uppe fem positiva fall samt en som indirekt indisponibel pga karantänsregeln. Just nu är det viktigaste att få stopp på den interna smittspridningen och den gemensamma verksamheten ligger tillsvidare nere.” Kommenterar Huvudtränaren Mikael Jeppsson

Föreningen har varit i kontakt med lagets kommande motståndare Jönköpings IK och vi är överens om att flytta på lördagens (19/12) match.

"Ja att vi likt många andra lag skulle drabbas var ingen överraskning. Men så mycket och så snabbt kom som en blixt från klar himmel. Vi har varit ordentligt noggranna med protokoll, policys, febertagning, handsprit osv och föreningen har även investerat i en maskin som hjälper oss desinficera omklädningsrum och andra mindre utrymmen vi befinner oss i. Utan att sitta med svaren så är hypotesen att smittan kommer ifrån spelarnas civila yrken. Ingen av de smittade är för väl inte allvarligt sjuk.” avslutar Jeppsson