Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

VINST FÖR HERRARNA I TOPPMÖTET

16 februari 2020 09:44
HERR A

Herrarna vann emot Pixbo Wallenstam IBF på hemmaplan med klara 7-2 i toppmatchen på Kirseberg under lördagen


Malmö fortsätter att vara starka hemma i Kirsebergs sporthall vilket man bevisade ännu en gång när man under lördagen vann med klara 7-2 mot dåvarande serietvåan Pixbo Wallenstam. Vinsten innebar att Malmö klättrar upp på andra plats i tabellen och tog ett stort steg närmre kval. Så här säger tränare Jörgen Hansen om matchen

En enormt viktig vinst i jakten på kval idag, vad avgjorde idag? -Fantastiskt skön vinst där det känns som att vi är mycket hetare från början än vad Pixbo är. Vi var inte alls nöjda när vi åkte hem från Göteborg i höstas efter att ha spelat 4-4 mot dem och vi ville verkligen ha revansch på den insatsen idag och det fick vi definitivt

Ni har en vecka bakom er nu med tre starka vinster (Fristad, Åstorp, Pixbo) trots skadeläget i laget, vad är hemligheten? -Spelar man i Malmö FBC tillhör man ett lag inte en grupp individer, vi är starka tillsammans och det är hemligheten till att vi levererar på banan just nu.

Nästa match väntar ännu en toppmatch när ni beger er till Göteborg för att möta IK Zenith som på försäsongen vann stort mot er, hur tar ni er an den utmaningen? -Stämmer bra, Zenith är svåra på sin hemmaplan och kommer såklart att vara råtaggade inför matchen, det är deras sista chans att nå kval genom vinst emot oss så det kommer ju att krävas en minst lika stark insats som idag ifrån vår sida. Däremot vet vi var vi har dem och att vi kan vinna emot dem som vi gjorde här i höstas. Vi tar med oss självförtroende från de här tre matcherna och ska förbereda oss noggrant under veckan.

Vad tror du kommer att vara avgörande i avslutande matcher för att Malmö ska ta sig till kval? -Precis samma sak som under hela säsongen, att vi stämplar in varje träning och match för att prestera 100% för varandra. Det viktigaste är inte att nå kval, det är att vinna sina matcher, en i taget. Då går vi till kval och har med oss ett bra spel och en bra form, då blir det intressant.