SPORT FITNESS GIRLS ONLY
Publicerad: 2020-05-14
Förening
Vi kan stolt presentera att vi nu lanserar vi ”Sport Fitness” för tjejer! I samarbete med Malmö Stad och RF-SISU Skåne kommer vi att erbjuda fysisk träning med sportigt inslag för tjejer mellan 8 – 16 år. Vi kör efter Sport Fitness konceptet där träningsfokus utgår ifrån uthållighet, styrka och rörelse. Träningen utgår ifrån Kirsebergs Sporthall och leds av b la damlagets backklippa Yamou Njai. Vi kör på fredagar med start den 15:e maj kl 16.00 – 17.30. Ingen föranmälan krävs och självklart gratis. Vi ses!

Det är genom Malmö Stads ”Kul i Malmö” och med stöd från RF-SISU som vi äntligen kan dra igång träningen som vi helt riktar till tjejer. Kirseberg är ett sk CTC-område som innebär att olika insatser görs för att skapa goda och trygga uppväxtvillkor för barn och unga. Just deltagartillfällena i idrott är extra lågt på området (framförallt hos tjejer) och det vill vi såklart vara med att förändra. Detta projekt är ett av flera vi kommer att initiera på området den närmsta tiden. Så ni som inte är i målgruppen för just denna träning ska bara fortsätta hålla uppsikt på hemsida- och våra sociala kanaler så kommer det säkert något för er också.

Men först ut är alltså vår träning för tjejer mellan 8 – 16 år. Innehållet utgår ifrån Sport Fitness- konceptet som vi har plockat från innebandyn men som också finns inom andra idrotter. Grunden för träningen är att det ska vara lekfullt, med delvis inslag av olika sporter men framförallt ge uthållighet, styrka och rörelse. Detta erbjuder vi en i avslappnad miljö (om man jämför med stela gym…), utan krav på anmälan och självklart helt gratis!

Vi är utomhus och utgår ifrån Kirsebergs Sporthall men är det busväder så gå vi in. Kom som du är men ta egen vattenflaska med dig.

Läs mer här:
https://kulimalmo.se/aktivitet/sport-fitness-for-tjejer/2020-05-15/

Mikael Jeppsson Klubbchef

Mikael Jeppsson