Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Sommarprat med Jeppsson

22 juli 2019 11:36
Dam

Näst på tur att sommarprata om försäsongen är damlagets sommarvikarie Mikael Jeppsson.


Du har nu varit igång i åtta veckor med laget. Hur är känslan? Jag tror jag talar för alla att det är en jättegod känsla i laget. Många nya som har tagit för sig och våra etablerade spelare har tagit stort ansvar i att få in alla i gruppen. Energimässigt gör vår bästa försäsong på mycket länge och personligen är jag enormt förväntansfull med vad säsongen har att bjuda på.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen? Det klassiska såsom uthållighet, styrka och snabbhet. Med många nya i gruppen med lite olika träningsbakgrund har det samtidigt handlat mycket om att kontrollerat komma upp i en hög träningsbelastning utan att spelarna ska gå sönder. Vidare har spelarna fått möjligheten till extra stöd av sitt nutritionsintag. Vi har haft stort stöd av Malmö Idrottsakademis resurspersoner i hela vår planering och det har betytt mycket för oss.

Kan du ge en kort beskrivning av truppen!
Vi stod inför en ganska tuff utmaning trupmässigt efter föregående säsong men är supernöjda med rekryteringen. Med hela 9 nya spelare där är det såklart svårt att veta var vi står innebandymässigt som helhet, men att det finns massor av kvalité råder det ingen tvekan om. Fysiskt sett så känns vi lite kvickare i år och jag tror att det kommer att spegla vårt spel.

Är det någon spelare som har överraskat extra på dig? Jag hade inte trott att vi skulle kunna driva på laget så hårt träningsmässigt som vi har gjort men spelarna har svarat upp bra. Så hela laget ska ha cred! Sen ger det alltid lite extra när nya spelare såsom ex Maja Mikaelsson pushar sig själv stenhårt.

Hur ser planerna ut i augusti/september med laget? Vi startar upp matchandet ganska tidigt då vi deltar i Czech Open. I gruppen möter vi Piranha Chur (tvåa i Schweiziska ligan), Ivanti Tigers (Tjeckien) och K1 Florbal Zidenice (Tjeckien). Detta blir en perfekt start för oss att svetsa samman laget och spela tävlingsmatcher tidigt. Därefter följer b la ett dubbelmöte mot Ostrava och en träningsturnering i Göteborg

8 – 11/8, Czech Open 22/8 – FBC Ostrava (Tjeckien) kl 19.00, Baltiska hallen 27/8 – FBC Ostrava kl 19.00, Baltiska hallen 31/8 – 1/9, Lindome Cup (Lindome & Tunet i gruppen) 14/9 – Warberg IC kl 14.30, Kirsebergs Sporthall