23 Mar 1 match

Förlust mot IKSU

28 oktober 2018 21:07
Dam

Det blev en klar hemmaförlust mot IKSU under söndagen. När vi har som bäst tryck på IKSU i matchen så vänder pendeln och siffrorna rinner iväg åt andra hållet.

När man ställs mot regerande svenska mästarna som har öppnat säsongen på ett imponerande sätt så får man inte bjuda på en centimeter. Tyvärr var det just det vi gjorde x 2 tidigt i den 1:a perioden när IKSU utnyttjar två frislag från offensiva hörn. Ett väl genomfört BP tar oss moralmässigt in i matchen igen men när IKSU sätter fart i ett anfall blir vi för bolltittande vilket utnyttjas maximalt och 0-3 på tavlan. I bytet efter kan vi dock sätta en fin spelvändning som Yamou Njai avslutar bestämt till 1-3. Perioden avslutas med att vi får spela ytterligare 4 min i ”Special Teams”, denna gång även ett i numerärt överläge.

Bättre känsla inledningsvis i den 2:a perioden men likväl tidigt insläppt mål till 1-4 och innan halva matchen är gången även sitter även 1-5 bakom Elin i målet. Spelmässigt klart jämnare och vi skapar tillräckligt med chanser för att det borde ge målmässig utdelning. Flera halv och helchanser radas upp men är det inte marginalerna, ineffektiviteten som hindrar motståndarmålet från påhälsning är det en duktig bortamålvakt.

Vi får starta den 3:e perioden i PP och kan med gott tålamod rada upp några halvchanser. IKSU blir fulltaliga men vi kan behålla trycket i anfallszon och tillslut sitter en förlösande reducering av Marlene placerad framför mål. Mitt i målfirandet blir vi dock uppmärksammade på att målet är bortdömt av den andra domaren (domaren närmst situationen signalerade för mål) och att det dessutom är utvisning för hög klubba. Vi fokuserar om och uppvisar fortsatt starkt och uppoffrande BP-spel, men som tillslut tvingas kapitulera blott 6 sekunder kvar av utvisningen. Tyvärr tappar vi huvudet i situationen vilket IKSU utnyttjar obarmhärtigt och sätter fyra mål (med bud på fler) på drygt fem minuter…. Vi får stopp på blödningen, repar mod, satsar framåt och kämpar till oss två reduceringar som skönhetsmässigt gör mycket på slutresultatet.

Mot ett så individuellt skickligt lag som IKSU så måste man vara näst intill fläckfria i försvaret, effektiva och ha marginaler med sig för att ens vara nära att ta poäng. Vi har ingetdera som helhet idag men viljan och kämpainsatsen ger trots allt en positiv kick till nästa träningsvecka. Idag var IKSU för starka för oss (igen), vi kämpar vidare.

Nästa hemmamatch är måndagen den 19 november kl 19.15 när Pixbo kommer på besök till Baltiska hallen.