Söndag
09 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 2 matcher
Fredag
21 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 2 matcher
Lördag
21 Mar 1 match

ANDREA GÄMPERLI FÖRLÄNGER

2 juli 2020 16:00

Nu står det klart att den schweiziska landslagscentern Andrea Gämperli som gjorde stor succé i sin debutsäsong i världens bästa liga är klar för en fortsättning i Malmö FBC.


Andrea anslöt Malmö ifrån alplandets mästarlag Kloten-Dietlikon Jets inför föregående säsong efter att ha varit på klubbens radar i många år. En debutsäsong där hon gjorde rejält avtryck och var högst delaktig i den historiska femteplatsen laget låg på innan säsongen abrupt avbröts.

”Vi vet att det kan ta tid för utländska spelare att acklimatisera sig till spelet i SSL och efter en klart godkänd höst tog Andrea ett rejält kliv spelmässigt efter jul. Dels för att hon tog med sig ett bra självförtroende från VM-slutspelet där Schweiz, där de sånär tog ett guld på hemmaplan men även för att vi hittade en roll och omgivning som Andrea passade perfekt i.” Kommenterar Huvudtränaren Mikael Jeppsson

På plan beskrivs Andrea som en tvåvägsspelande center, enorm räckvidd och väldigt svår att ta bollen ifrån. På 23 spelade matcher gjorde Andrea totalt 26 poäng (13 mål och 13 assist) och låg även bakom säkert lika många mål med sk ”andraassister”.

”Jag tycker att Andrea är en center av absoluta internationella toppklass! Vilket jag tycker att hon tycker verkligen visade upp under våren. Det ska bli spännande att följa hennes fortsatta utveckling nu när hon har vuxit in i vår miljö och spelet. Att få behålla en så skicklig spelare som Andrea och som dessutom har sin hemvist i ett annat land och från en toppklubb är såklart ett styrkebesked för vår verksamhet.” avslutar Jeppsson

Källa: PM