Lördag
26 Sep 2 matcher
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
04 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 2 matcher
Lördag
17 Okt 1 match
Onsdag
21 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 2 matcher
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher
Onsdag
25 Nov 1 match
Torsdag
26 Nov 1 match
Lördag
28 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 1 match
Lördag
05 Dec 1 match
Söndag
06 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 2 matcher
Onsdag
06 Jan 2 matcher
Söndag
10 Jan 2 matcher
Fredag
15 Jan 1 match

ANDREA GÄMPERLI FÖRLÄNGER

2 juli 2020 16:00

Nu står det klart att den schweiziska landslagscentern Andrea Gämperli som gjorde stor succé i sin debutsäsong i världens bästa liga är klar för en fortsättning i Malmö FBC.


Andrea anslöt Malmö ifrån alplandets mästarlag Kloten-Dietlikon Jets inför föregående säsong efter att ha varit på klubbens radar i många år. En debutsäsong där hon gjorde rejält avtryck och var högst delaktig i den historiska femteplatsen laget låg på innan säsongen abrupt avbröts.

”Vi vet att det kan ta tid för utländska spelare att acklimatisera sig till spelet i SSL och efter en klart godkänd höst tog Andrea ett rejält kliv spelmässigt efter jul. Dels för att hon tog med sig ett bra självförtroende från VM-slutspelet där Schweiz, där de sånär tog ett guld på hemmaplan men även för att vi hittade en roll och omgivning som Andrea passade perfekt i.” Kommenterar Huvudtränaren Mikael Jeppsson

På plan beskrivs Andrea som en tvåvägsspelande center, enorm räckvidd och väldigt svår att ta bollen ifrån. På 23 spelade matcher gjorde Andrea totalt 26 poäng (13 mål och 13 assist) och låg även bakom säkert lika många mål med sk ”andraassister”.

”Jag tycker att Andrea är en center av absoluta internationella toppklass! Vilket jag tycker att hon tycker verkligen visade upp under våren. Det ska bli spännande att följa hennes fortsatta utveckling nu när hon har vuxit in i vår miljö och spelet. Att få behålla en så skicklig spelare som Andrea och som dessutom har sin hemvist i ett annat land och från en toppklubb är såklart ett styrkebesked för vår verksamhet.” avslutar Jeppsson

Källa: PM