Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Läs Jesper Andreassons tankar inför matchen emot Lagan IBK

26 februari 2019 21:24

Rutinerade Malmöspelaren Andreasson delar med sig av sina tankar inför Lagan IBK


Matcherna avlöser varandra snabbt under denna vecka när herrarna gör sin andra och sista NHL-vecka för denna säsong. Efter den tunga förlusten emot Visby med 8-4 i lördags har herrarna börjat ladda om inför onsdagens drabbning emot Lagan. Så här går Jesper Andreassons tankar inför den viktiga och tuffa matchen emot Lagan IBK

Tuff förlust mot Visby senast, varför? Tycker inte att vi kommer upp riktigt i nivå. Vi skapar bra lägen men är inte effektiva, Visby gör många psykologiskt viktiga mål som gör det extra tungt. Men sett till hela matchen så är Visby det bättre laget.

Du har skolats om till back de senaste matcherna, hur trivs du på den nya positionen? Är väl egentligen inte någon ny position för mig, har alternerat mellan back och center sedan jag kom till Malmö. Men jag trivs absolut bra som back, får lite mer boll, kan styra spelet lite och det passar mig.

Nästa motståndare är Lagan, ett motstånd som vi besegrade i den första matchen. Vad kan vi förvänta oss av denna match? Det har alltid varit tuffa och fysiska matcher mot Lagan och matchen imorgon blir inget undantag. Lagan slåss för att inte trilla ur och vi slåss för att säkra kontraktet, så det kommer att bli en kamp i 60 minuter.

Lagan krigar för sin överlevnad i allsvenskan. På vilket sätt kommer det att synas i matchen tror du? Tror dom kommer spela lite mer desperat än vad dom brukar, slänga in lite fler bollar på mål och från aviga vinklar.

Du jobbar till vardags på innebandyesset som är klubbens klubbsponsor, det blir mycket innebandy varje dag, hur mycket betyder innebandyn för dig och din vardag? Ja det blir en hel del innebandy kan man väl säga. Men det är klart att den betyder mycket, den har varit en del av ens liv i 19 år. Man har några matcher på kontot och en hel del mil på resekontot.

Läsarfråga Ge ditt bästa tips till alla yngre spelare som i framtiden vill vara den nya Jesper Andreasson? Är detta Ackes fråga? Sprid glädje, innebandy är kul. Sen är man inte bättre än sin svagaste länk, så alltid laget före jaget. Stå upp för dina lagkamrater i alla lägen. Sen är det många timmars träning som gäller.

Sist men inte minst, vad slutar matchen och vem gör det avgörande målet? Vinst 7-4. Ludvig Andersson kliver fram som så många gånger förr!

Coach Hansen om matchen emot Lagan Lagan kommer vara sjukt hungriga på revansch och jakten på nytt kontrakt så det gäller för oss att vilja stå emot deras försök och attackera med motattack. Det kommer att bli kanske en av de roligaste matcherna denna säsong för publikögat. Positivt i truppen är att vi välkomnar tillbaka både Felix Wilke och Tage Jönsson från deras skador och truppen är för första gången på många veckor komplett bortsett från långtidsskadade John Johansson och Robin Crantz

Kom och stötta grabbarna på plats emot Lagan IBK! Onsdagen den 27 februari kl 19.00-Kirsebergs sporthall