Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Idag 2 matcher
Onsdag
29 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 2 matcher
Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Onsdag
10 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 2 matcher

MAGENTA VM-UPPDATE

3 september 2021 09:49
Landslag

Det börjar dra ihop sig till slutspel i U19-damernas VM och idag spelar Sverige med Maja Ekström och Finland med Iida Mettälä sina sista gruppspelsmatcher. Här kommer en kort sammanfattning av matcherna hitintills och vad som komma skall.


Finland

Spelar i en 5-lagsgrupp och därför har matcherna spelats i 3 x 15. Laget fick en flygande start med att klart besegra Ryssland (9-0) och Tyskland (13-1) men sen blev det ”grus i maskineriet”. För i den tredje matchen så kunde Schweiz knipa segern med minsta möjliga marginal (3-4) vilket ger oss en spännande sista gruppspelsmatch idag mot Polen om vem som ska göra Schweiz sällskap till semifinalspelet. Vår egen Iida spelare en tongivande roll i laget och har stått för ett stabilt försvarsspel, precisa passningar och offensiva räder (2+1) precis som vi har lärt känna henne i malmötröjan. Dessutom en viktig pjäs i powerplay där det blev 2 mål i schweizmatchen.

Finlands match mot Polen startar kl 11.30 och ni kan följa den här: https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-finland-poland-gyjrqm

Sverige

Spelar i en 4-lagsgrupp och därmed ”vanlig” matchtid i 3 x 20. Laget hade lite svårt att komma igång i inledningsmatchen mot ett vilt kämpande Slovakien med en målvakt i ”zonen”. En knapp seger (4-2) blev det där Maja stod för framspelningen sista målet. Desto bättre målmässig utdelning blev det ist i matchen mot Lettland (14-1), vilket nog vara både skönt och viktigt för laget. Maja spelar en stark omgivning med idel bekanta ansikten från SSL och där hon hitintills har producerat 1+3. I kvällens sista gruppspelsmatch blir den förmodligen en rejäl värdemätare mot ett starkt Tjeckien. Där det faktiskt krävs en seger för att vinna gruppen då Sveriges +15 står sig slätt mot Tjeckiens +24.

Sverige gruppfinal mot Tjeckien startar 19.15 och ni kan köpa matchen alt ett abonnemang här:
https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-sweden-czech-republic-qnva8d

Jeppsson kommenterar och spekulerar Visst drog man lite på ögonbrynen när Sverige ”bara” slog Slovakien med två mål. Men ordningen återställdes ju sen mot Lettland. Sverige har ett urstarkt lag över tre kedjor som turas om att gå i täten för laget. Jag tror laget kommer göra sin bästa match såhär långt mot Tjeckien och vinna gruppen. Dels för att laget är bra såklart men även för att Tjeckien (som också har sett riktigt bra ut) inte går för gruppsegern till 100% mentalt. För Finlands lite oväntade förlust mot Schweiz gör ju att de med största sannolikhet blir grupptvåa och väntar gruppsegraren….

För malmös räkning är det bara att luta sig tillbaka och njuta av att vi representeras av två spelare som är väldigt viktiga för sina respektive landslag. Maja kommer att växa med turneringen och om hennes kedja bara växlar upp och bestämmer sig för att vara bäst så kommer de att leda Sverige in i slutspelet (till att börja med). Iida har redan visat upp sitt fina avslut i PP och nu väntar jag bara på att hon även ska avlossa bössan i 5 mot 5 lite mer än att sätta upp sina lagkamrater i bra lägen. Jag tror som sagt att vi får se Sverige vs Finland i lördagens semifinal vilket bådar för en härlig ”matchen i matchen” mellan Maja (HF) och Iida (VB). Stay tuned!