Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

TACK CECILIA DI NARDO

7 september 2022 20:47
Dam

Ikväll spelar damlaget första tävlingsmatchen för säsongen när de på bortaplan ställs mot grannen IBK Lund i den andra omgången av Svenska Cupen. Men för första gången på sex säsonger är det utan ev av SSL:s stora profiler och stjärnor i laguppställningen, som tyvärr har lagt innebandyklubban på hatthyllan. Vi kan inte nog tacka världens bästa danska innebandyspelare, nr halvtreds Cecilia ”Dino” Di Nardo, för hennes tid och insatser i att sätta Malmö FBC på innebandykartan.

Held og lykke Dino, du vil blive savnet!


Dino kom till Malmö FBC inför säsongen 16/17, då värvad som bågspelande poängspelare. Poäng blev det också, en hel del! Totalt 37 st i den magenta debutsäsongen och 133 totalt (73 + 60) i SSL inkl slutspel på 157 matcher. Men det avtryck Dino främst lämnar efter sig är ju rollen som spelfördelande center eller speluppbyggande kreativ högerback.

”Jag har länge sagt och håller stenhårt fast vid att Dino hade haft många VM-guld om sin hals om det inte hade varit för den lilla detaljen att hon är dansk. För med boll är hon definitivt en av världens bästa backar. Hennes lugn och bollkontroll under pressade situationer är få som kan mäta sig med, adderar man sen spelskicklighet samt ett vasst avslut så har du i det närmast komplett offensiv back du kan komma.” Kommenterar Dinos fd tränare Mikael Jeppsson

Nej det blev kanske inga VM-guld för Dino som spelare iaf, men det blev som bekant väldigt många VM-slutspel. Debuten kom 2011 och med totalt sju VM, 41 matcher, 79 (54 +25) poäng är hon en av världens främsta innebandyspelare i VM-sammanhang. Vi behöver knappast förtydliga att Dino inte bara varit en av Malmös bärande spelare utan även burit det danska landslaget på sina axlar. Vilket hon förvisso kommer att fortsätta göra, men nu i en mer administrativ roll på det danska innebandyförbundet.

”Det är en minst sagt imponerande SSL och landslagskarriär Dino lämnar bakom sig. En spelare jag själv har mycket att tacka för i min tid som ledare för damlaget, dels för hennes prestationer på plan, men även hennes analytiska förmåga vid sidan om plan och framförallt människan bakom. Ja det var ett visst mått av tjurighet att hantera ibland men alltid ett stort innebandyhjärta. Jag även alltid imponerats av hennes glöd och engagemang för det danska landslaget. Avslutningsvis så hoppas jag Dino fortsätter som tränare längre fram när hon har hunnit smälta sin innebandykarriär som spelare. Ja eller comeback såklart ;).” avslutar Jeppsson