Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Inför Rönnby med Madde

22 september 2018 18:45
Dam

Hemsidan har tagit tempen på Madeleine Karlsson inför seriepremiären borta mot Rönnby.


Hej Madde, nu börjar det dra ihop sig till seriepremiär! Hur går tankarna inför Rönnby borta? Det ska bli kul att äntligen börja säsongen på riktigt. Vi i laget är alla väldigt taggade och vi har en bra känsla att ta med oss från försäsongen. Rönnby har vi mött ett antal gånger i seriepremiären och vi är alla inställda på att det nu är dags att vinna!

Hur är den egna och lagets form? Efter en väldigt bra försäsong är både min och lagets form mycket bra! Vi har tränat på bra med både löpning och styrka, vilket kommer gynna oss under matcherna framöver.

Det blir din tredje säsong i SSL och föregående säsong krönte du dessutom med ett VM-guld med U19 landslaget. Har du några inviduella målsättningar med säsongen? Förra året var mina mål väldigt klara och tydliga, jag vill såklart med i U19-truppen för VM. Nu har jag framför mig ett mer långsiktig mål att ta mig in i Dam-landslaget och för att göra det krävs mer kortsiktiga mål där jag framförallt vill jobba med min styrka men även spelförståelse och teknik.

Du är den första damspelaren i Malmö FBCs A-lag som har gått genom tre läsår på Malmö Idrottsgrundskolas innebandyprofil och sen tre läsår på Malmö Idrottsgymnasiums NIU-innebandy. Kan du berätta lite kort om vad dina totalt sex läsår med extra innebandy på schemat har betytt för dig? Jag vet att 6 års extra innebandy i skolan har gett mig extremt mycket mer tid att utvecklas som innebandyspelare. Jag har haft möjlighet att träna på specifika moment som kvällsträningarna med laget inte alltid erbjudit. Jag har fått lära mig alla grunder var det gäller träning, framförallt träning i gymmet och uthållighet men även träning överlag där kost, sömn och andra nödvändiga delar krävs för att nå elitnivå. Jag har haft möjlighet att få hjälp med att sätta upp specifika mål som krävs för att kunna planera sin träning och utvecklas optimalt. Morgonträningarna i skolan var inte alltid kalas när man skulle gå upp 06.30 för att va på plats, redo 07.45 men i slutändan vet jag att det är en stor faktor till att jag utvecklats så pass mycket som jag gjort idag.