23 Mar 1 match

TRE POÄNG MED DARR

3 november 2019 13:02
Dam

Damerna inkasserade sin femte seger så här långt när laget bortaslog Karlstad med 7 – 6. Det var seger som halvvägs in i matchen såg ganska komfortabel ut men som utvecklades till en riktig nervpress.

Laget började piggt och tog direkt tag i taktpinnen. Första målet lät inte vänta länge på sig när Maja Ekström gjorde 1-0 framspelad av Ellen Rasmussen knappt tre minuter in matchen. Ännu ett snyggt anfall avslutade Tereza Urbánková i nättaket (assist Andrea Gämperli) till 2-0 och strax därefter faller även 3-0 efter att Ellenor Bengtssom Wester följt med upp i en kontring (assist Maja Ekström).

”Första 15 min tycker jag vi var överlägsna Karlstad och har även en rättvis 3-0 ledning efter fina spelmål. Men sista fem går vi ner oss och ”släpper” in Karlstad i matchen som kom allt närmre en reducering.” Kommenterar Huvudtränare Mikael Jeppsson

Reducering kom istället fem minuter in i den andra perioden men det var inget som såg ut att störa laget nämnvärt som strax därefter tog tillbaka sin tremålsledning. Ett anfall med platsbyten och diagonalpassningar avslutar Ellenor på volly till 4-1, assisterad av Madelene Karlsson. När sen Andrea framspelad av Josefine Keller utökade till 5-1 i boxplay halvvägs inne i perioden så kändes segern komfortabel. Karlstad ville dock annat som reducerade två gången om i slutminuterna innan paus.

”Tycker att den andra perioden började där den första slutade, dvs med spelövertag för Karlstad. Deras reducering kom därför ganska logiskt och vi valde att göra några taktiska dispositioner för att åter ta tillbaka spelövertaget. Vi fick också effekt direkt och gick upp till 5-1. När började tumma på det som hade tagit oss till en fin position så var Karlstad där…. Deras två reduceringar i slutminuten av den andra perioden kändes både väldigt onödiga och skapade oro.” kommenterar Jeppsson

Karlstad som uppenbarligen hade fått vittring på poäng öppnade urstarkt och reducerade till 5-4 direkt på tekning. Det var ett uppenbart skakat bortalag som inte ens spel i PP kunde råda bot på. Då klev Maja Mikaelsson fram! I en spelvändning drev hon bollen över hela plan och tryckte in ett otroligt strakt viljemål, assisten från backkollegan Yamou Njai. Men ytterligare slarv bjuder in Karlstad i matchen som reducerar till 6-5. Ellen ser dock till att ta tillbaka tvåmålsledningen genom ett patenterat ”ellenmål” (assist Maja) med dryga fem minuter kvar av matchen. Karlstad är dock där och reducerar igen efter att målskytten slår in en retur efter att först täck sin medspelares skott (!). Matchen avslutas i 6 mot 5 i dryga 90 sekunder, men tjejerna håller undan på ett föredömligt sätt och bärgar alla poängen hem till Skåne.

”Tredje perioden är minst sagt en prestationsmässig berg- och dalbana! I en match där vi har klart spelmässigt övertag i 38 minutera är det moral, energi och kampvilja som avgör hur poängen ska fördelas. Vi var även starkare i de momenten och det tycker jag är grymt imponerande.” kommenterar Jeppsson

Noterbart var att Loella Andersson var tillbaka mellan stolparna och Klara Fjorder gjorde sin SSL-debut.

”Elin har gjort det jättebra mellan stolparna men vi kände att det var tid för att ge Loella speltid och hon har sett jättebra ut på träningarna den sista tiden. Tycker hon gör en mycket bra prestation där hon står för några avgörande räddningar. Klara som har varit pågång ordentligt ett tag fick kliva in i 2:a kedjan efter att Elin fick kasta in handduken pga sjukdom. Även Klara stod för en mycket bar insats!” avslutar Jeppsson

Missa nu inte nästa fredags After Work med dansk afton! Smörrebröd, pölsor och match i världens bästa liga är svårslaget.