Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

VM-UPPDATE 2

29 november 2021 09:07
Landslag

Två VM-debutanter, mål i boxplay och en MVP! Det var en händelserik dag 2 på VM med framförallt tre matcher som stack ut extra utifrån ett magenta perspektiv. Först ut var Polens möte mot Lettland följt av Sverige vs Tyskland samt Slovakien vs Finland. Sverige spöade Tyskland med stora siffror och bäst i det svenska laget var en spelsugen Ellen Rasmussen. Men söndagens höjdpunkt hittar vi i en annan match….


Polen vs Lettland 6 - 4

Maja Helmans (född 2006, tål att förtydligas) VM-debut kunde nog inte ha börjat bättre! För 4.51 in i matchen bryter Maja in från mittplan, avancerar framåt och hänger sen upp ett stenhårt skott i krysset, dessutom i boxplay! Målet måste bevittnas och finns såklart i våra sociala kanaler, detta var i stark konkurrens definitivt söndagens magenta höjdpunkt! För Polen som spelar i en stentuff grupp (Tjeckien och Schweiz kvar att möta) var vinsten såklart superviktig.

Sverige vs Tyskland 20 – 0

Ja Ellen var som sagt på rejält spelhumör och hade lekstuga med det tyska försvaret. Två framspelningar hann det bli innan hon gjorde sitt första mål för dagen, även det i boxplay faktiskt! Totalt skrapade Ellen ihop 2 + 4 i protokollet och belönades med att utses till matchens MVP.

Slovakien vs Finland 2 – 7

Ett slarvigt Finland på halvfart hade inga större bekymmer att slå Slovakien även om siffrorna inte ”stack iväg”. Dessutom mer roligt var det att se Iida Mettälä göra sin seniordebut i VM-sammanhang. Vi såg även Silja assistera till ett av målen.

**Att ha koll på under dagen **

  • USA vs Italien 12.00 (sänds på You Tube)
  • Danmark vs Thailand 15.00 (sänds på You Tube)
  • Tjeckien vs Polen 19.00 (sänds på You Tube)

Förresten, missa nu inte våra intervjuer med VM-spelarna i Studio Magenta! Finns i våra sociala kanaler.