Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

IBF BACKALIRARNA 25 ÅR

9 mars 2022 09:34
Förening

Idag för 25 år sedan bildades IBF Backalirarna hemma vid blivande ordförande Peter Hanssons köksbord. Som så många andra innebandyföreningar så var det ett gäng ungdomar som älskade att lira innebandy och ville göra det mer än på skolgården, skolgympan eller på fritidsgården. Så en klubb fick det bli och eftersom stadsdelen Kirseberg i folkmun kallas för ”backarna” var ju namnet givet, IBF Backalirarna.


Efter många år som Backalirarna med flera framgångar på ungdomssidan och dessutom en nominering i klassen ”Skånes bästa barn- och ungdomsverksamhet” 2003. Säsongen 2008/2009 gick föreningen in i den då ett år gamla föreningen Malmö FBC.

Backalirarnas första smått legendariska logga ”käften” (eller ”rymdmonster äter en boll”, kalla det vad du vill) ändrades efter några år till det mer stilrena ”B:et”. Om det var datorhaveriet där b la word-filen (den enda) med ”käften” försvann som låg till grund för ändringen är oklart. Så för att kunna visa upp Backalirarnas originallogga krävdes lite kreativt arbete.

Förresten, tycker ni namnat Peter Hansson låter bekant? Peter sitter idag med i Styrelsen för Malmö FBC, men nu i rollen som hårdför kassör.

Dagen till ära har vitt ersatt Malmö FBC logga med just ”käften” i våra sociala medier inför damernas match ikväll mot Endre IF.

IBF Backalirarna