23 Mar 1 match

FÖRLUST MOT IKSU

29 oktober 2019 12:09
Dam

Damernas fyra matcher långa segerrad stannade just vid fyra då man kammande noll poäng i bortamötet mot IKSU

”IKSU på bortaplan är såklart en av säsongens i särklass tuffaste uppgift och historiken talar sitt tydliga språk. Men trots att vi återigen blev poänglösa kan man inte annat än se tillbaka positivt på prestationen.” Kommenterar Huvudtränaren Mikael Jeppsson

Det var hemmalaget IKSU som tog målmässigt kommande genom att sätta såväl 1-0 och 2-0 på tavlan. Men Tereza Urbánkovás backhandkanon satt där den skulle och såg till att det stod 2-1 efter den 1:a perioden, assisten kom från Frida Mainz Olsson.

_”Tycker att vi öppnar piggt och skapar en hel del chanser. Vi hittar lösningar på IKSUS höga press och skapar farligheter på våra uppspel. IKSU är som vanligt starka i matchinledningen och Elin levererar några fina räddningar.“ _ Kommenterar Jeppsson

Inledningsvis i den andra perioden ska nog hemmalaget vara glada att deras ledning inte kvitteras. Förutom ett bortdömt mål är det endast stolpen och ribban som är i vägen när Malmö radar upp chanser. Men målen uteblir och istället är det IKSU som utökar sin ledning två gånger om. Utdelningen kommer istället tidigt i den 3:e perioden när Tereza sätter sitt andra backhandmål för dagen assisterad av Andrea Gämperli. IKSU svarar upp två gånger om (det sista i ännu ett PP) och underläge 6-2 när Malmö tar Time Out. Jakten inleds och flera fina anfall radas upp. Målen låter inte vänta på sig, Johanna Ejdelind rakar in 6-3 på Ellen Rasmussen retur. När sen Maja Ekström (ass Ellen) prickskjuter in 6-4 så ”lever” matchen i högsta grad med dryga 4 minuter kvar. Men hoppet släcks sen när IKSUs finska måltjuv sätter sista målet till matchens slutresultat 7 – 4.

”Idag gör vi en väldigt stark prestation men saknar lite marginaler på vår sida för att åka hem med några poäng. Det känns iaf bra att vår form är fortsatt god och vi ser fram emot nästa match som spelas borta mot Karlstad” Avslutar Jeppsson

Matchens lirare: Tereza Urbánkova´

Missa nu inte att anmäla er till nästa hemmamatch After Work med temat ”dansk afton” när Gotländska Endre kommer på besök i Baltiska hallen.

Fredagen den 8:e november Matchstart 19.00

VIP med smörrebröd från Lyxmackan serveras från 18.00 för alla anmälda. Använd länken: