23 Mar 1 match

FJÄRDE RAKA

13 oktober 2019 10:23
Dam

Damerna tog under lördagen sin fjärde raka seger i SSL när Uppsalalaget tillbakaslogs med 7 – 3 inför en härligt stor och livlig publik.

Huvudtränaren Mikael Jeppsson tar oss igenom matchen

Period 1: 3-0 Vår spelmässigt bästa period för säsongen då alla kedjor har bra stäm i både försvar- och anfallsspelet. Cecilia DiNardo öppnar upp målskyttet med att retfullt rulla in bollen på backhand nära mål efter att Frida Mainz Olsson tråcklat fram bollen efter en kampsituation bakom förlängda mållinjen. Johanna Ejdelind utökar till 2-0 efter en för henne perfekt framspelning av Hanna Simonsson, hon flyger förbi sin försvarare och rullar in bollen under målvakten. Periodens sista mål stänker Elin Johansson upp i nättaket framspelad av Maja Ekström.

Period 2: 1-2 En helhetsmässigt klart svagare period för oss när vi kommer in i något ”stressmode”, Sirius utnyttjar såklart detta och sätter ännu hårdare press. Reduceringen kommer tidigt men vi lyckas ändå utöka vår ledning igen efter ett av få vettiga anfall. Det är Madeleine Karlsson som avancerat upp i plan och stänker upp bollen i det kryss hon hittade redan i matchen mot Dalen, framspelningen stod Ellen Rasmussen för. Sirius gör dock periodens sista mål och har totalt sett spelövertag i hela perioden.

Period 3: 3-1 Vi inleder i Powerplay, en spelform vi inte har spelat så mycket hitintills i våra seriematcher! Det är dock inget som märks för Tereza Urbánková avslutar ett fint upprull utifrån med ett hårt skott, assisterad av Andrea Gämperli. Det dröjer sen inte länge innan vi ånyo får chansen i PP som Frida utökar vår leding till 6-3 i, framspelad av Ellen efter en kontring. Sirius fortsätter sätta hög press och får utdelning och skapar lite nerv i matchen. Men de är inte tillräckligt kyliga och åker på ytterligare en utvisning, förvisso inte samma utdelning denna gång men tiden går iaf. Ellen sätter sen dagens sista mål efter ännu en kontring, framspelad av Maja Ekström.

• Sju mål och sju olika målskyttar glädjer såklart extra, det visar iaf lite på att vi har en bredare register offensivt den här säsongen.

• Extra kul med mycket folk på läktaren, hoppas ni kommer tillbaka!

• Ellen utsågs av Teamson till "Matchens Lirare"

Nästa helg är det landslagen som är igång och då är vi spellediga. Vi önskar Ellen, Andrea, Tereza, Cecilia, Klara och Maja E stort lycka till.

Nästa hemmamatch spelas fredagen den **8:e november **och det är det säsongsdebut för vår After Work! Så ”Save the date” och håll uppsikt i våra kanaler så ni inte missar chansen att äta gott och se världens bästa liga.