Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

VÄLKOMMEN TUVA

30 april 2023 14:29
Dam

Idag kan vi stolt presentera att Malmö FBC har knutit den unga talangfulla spelaren Tuva Tykesson till vår elitverksamhet. Tuva kommer att kombinera träning och spel med sin moderklubb Skurups IBK med kontinuerlig träning med SSL-laget samt spel med JAS-laget.

Välkommen Tuva!


Upplägget med Tuva och Skurup är för oss historiskt sett ganska ovanligt då vi i regel gör ”rena” övergångar när det gäller SSL-laget. Men så är Tuva inte en vanlig spelare heller utan beskrivs av huvudtränaren Patric Johansson som den största talangen han har sett på väldigt länge. Man ska ha med sig att Tuva är född 2007 och har precis avslutat sin första säsong på seniornivå (på dispens) med spel i Div 3 med Skurups U-lag. Där producerade Tuva 34 (21+13) poäng på 17 matcher och vann den totala poängligan.

”Min första reaktion när jag såg Tuva på en av våra träningar för ett par veckor sedan var att det måste vara en av de största talangerna på länge. Framförallt imponerade hennes speluppfattning som var på extremt hög nivå för att bara vara 15 år gammal.” Kommenterar huvudtränare Patric Johansson

Att Tuva nu tar klivet upp i A-laget i Skurup ser vi egentligen bara väldigt positivt på då det matchmässigt är nästa nivå för henne. Men att komma igång med träning med SSL-laget redan nu har hon redan visat prov på att hon är mer än redo för samt att Tuva såklart blir en rejäl förstärkning till vårt JAS-lag.

”Tuva har en oerhörd arbetskapacitet, bollbehandling och speed. Trots hennes unga ålder är Tuva hård i närkampsspelet. Jag kan bara instämma i STOR talang.” Kommenterar Palle Andersson tränare i D1 Skurups IBK