Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Malmö FBC bäst i Skåne i HJ20-klassen

30 mars 2019 21:50

Malmö vann guld i Skånemästerskapen i HJ20-klassen efter att man besegrat Landskrona i finalen med 1-0 efter sent avgörande i sudden.


Malmö FBCs herrar kunde under fredagen titulera sig som Skånes näst bästa lag i Skånemästerskapen 2018-19 vilket historiskt sett är den bästa placeringen för herrarna någonsin men redan dagen efter var det dags för herrarna eller i alla fall 56% av herrlaget när man på nytt gjorde upp i Skånemästerskapen fast denna gång i HJ20 klassen. Det blev en spännande dag som slutade med ännu en medalj, denna gång i finaste valör efter att besegrat Landskrona i finalen med 1-0 i sudden. Hemsidan tog ett litet snack med Coach Hansen om dagen

Först och främst grattis till guldet, varför vinner ni klassen? Stort tack! Vi vinner för att vi har en hel del spelare som är vana vid att spela på en hög nivå och därigenom kan hålla ett högre tempo, jobbar hårt för varandra och med varandra och för att vi har Skånes bästa talanger

Vad innebär det för Malmö att vinna Skånemästerskapen i HJ20? Det är ett kvitto på att de unga grabbarna vi har i Malmö är duktiga och kan stå sig bra emot andra spelare i samma ålder. Att vi har fostrat och värvat bra spelare med en spännande framtid framför sig.

Det är inte så många lag med i HJ20-klassen, varför är det så? Nej det stämmer, det är väldigt ovanligt att man har så pass många spelare i ett A-lag som vi har i Malmö som bilda ett fristående Hj20-lag. Många andra lag har en helt annan åldersspridning och det gör att man inte kan få ihop tillräckligt många spelare för att vara med tyvärr. Sen finns det ju andra klasser som många andra föreningar deltar i istället som t ex HJ18.

På vilket sätt skiljer sig spelet i HJ20 emot seniorinnebandy? Framförallt handlar det om tempo och förmågan till problemlösningar baserat på tempot. I seniorsammanhang möter du mer färdiga produkter som med sin expertis bidrar med en tydlig roll. I juniorsammanhang söker många spelare fortfarande efter sin innebandyidentitet och är fortfarande under utveckling och mognad. Fördelarna med juniorinnebandy är väl lite samma sak i alla idrotter, man har inte hunnit bli allt för rutinerad vilket gör att man chansar mer, släpper loss mer och för publikens öga blir det en spännande och ibland roligare innebandy med böljande spel.

Detta var därmed herrarnas sista matchdag för säsong, vad tar du och grabbarna med er från dagen? Vi har haft en toppendag även om vi inte var så många, det är trötta ben och skallar efter en heldag med innebandy men dagen till ära har bjudit på många härliga skratt och en underbar dag tillsammans med fantastiska killar och sjukt duktiga spelare som fick krönas med ett guld. En mycket trevlig och bra dag helt enkelt!

Ännu en gång, stort grattis till guldet! Nu håller vi tummarna för resterande lag från föreningen som deltar i Skånemästerskapen och spelar slutspel imorgon!