Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

TOBIAS FILLING HUVUDTRÄNARE I DAM 1

29 april 2020 12:47
Dam

Vi är glada för att presentera att Tobias Filling fortsätter i rollen som huvudtränare för vårt damlag hemmahörandes i division 1. Läs mer om laget och inför nästa säsong!


Vi lät Sportchefen Mats-Ola Nimgård kommenterar tränarvalet och lagets verksamhet.

Övergripande mål & syfte med D1-laget eller Dam U som det även kan benämnas är främst att utbilda och fostra spelare till SSL-laget. För att lägga en bra grund för det krävs att truppen består av spelare som:
➢ Har ambitioner att spela i SSL och är beredd att offra vad som krävs för att ta sig dit
➢ Brinner för innebandy och vill utvecklas vid varje tränings och matchtillfälle
➢ Är kulturbärare och bidrar med energi till gruppen/föreningen

Till detta krävs såklart även en engagerad och kompetent tränare, vilket vi har i Tobias! Tobias kommer naturligtvis att få hjälp och vi har några spännande tränarnamn på gång.

Laget slutade under säsongen 19-20 på en stabil 5:e plats med 41 inspelade poäng.

En sportsligt ok säsong även om laget har en högre kapacitet i sina bästa stunder. Samtidigt vet vi att de inte har samma möjlighet till kontinuitet i träningen eftersom många spelare tränar regelbundet med SSL-laget. Samt att de absolut bästa spelarna i laget flyttas upp, men det är ju så det ska vara och resultatet är underordnat våra utvecklingsmål.

Inte bara samarbetet med JAS-laget kommer att utvecklas utan även ett ännu närmre utbyte med SSL-laget.

Vi har ett sedan länge etablerat träningsutbyte mellan lagen och den gångna säsongen körde de även Skånemästerskapen ihop. Nu kommer vi fördjupa samarbetet och gå mer åt att jobba med samma system, strategier samt träningsupplägg. Lägg därtill att Tobias är duktig på detaljer och har med sin erfarenhet mycket att lära ut till spelarna så tror jag på att vi kommer ha en väldigt fin utvecklingsmiljö.

Stommen från förra säsongens trupp är kvar och laget öppnar upp för att ta in fler spelare från både de egna leden och utifrån.

Jätteviktigt att stommen av spelare är kvar, där finns de som har spelat i klubben sedan barnsben, fd SSL-spelare och spelare som siktar mot SSL etc. Alla gemensamt att de är seriösa i innebandy och brinner för klubben. Försäsongen kommer att bedrivas gemensamt med F16 och JAS-laget och därefter kommer några spelare att flyttas upp permanent samt några bli sk lärlingar. Vi är öppna för att ta emot spelare utifrån som har höga ambitioner och de är välkomna att höra av sig.

Ingen sk ”provträning” som spelare utifrån kan komma på?

Vi känner inte att en sk öppen träning/provträning harmoniserar med FHMs råd och rekommendationer som kommer i dessa coronatider. Så nej någon sådan träning kommer vi inte att arrangera. Försäsongen börjar utomhus i slutet av maj.