Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Summering av landslagshelgen i Finland

12 maj 2024 12:23
Landslag

Under de senaste dagarna av mitten av maj har det utspelats två mästerskap i Lathi, Finland där sex spelare representerat 6 olika nationer. Vi summerar hur det gick för alla.


Malmö FBC har haft sex spelare som under de senaste dagarna i Lathi, Finland representerat sex olika nationer och deltagit i två olika mästerskap.

Det har dels varit U19-VM men även världspremiär för 3v3-VM.

Följande summering kan vi göra med våra FBC-spelare:

U19-VM

Sille Larsen - Danmark

Vårt senaste nyförvärv Sille Larsen som nyligen blivit dansk mästare med sitt Fredrikshavn Blackhawks åkte över till Finland med sitt Danmark där det hela slutade med en seger i match om 7:e platsen. Där vann de över Norge med 9-5. Grattis till sjunde platsen Sille!

Poäng: 7 (2 mål + 5 assist)

Heidi Gallino - Italien

Heidis Italien vann, spelade oavgjort och förlorade i gruppspelet vilket innebar att de fick möta Singapore i match om elfteplatsen. Där tog Singapore segern till slut med uddamålet (8-7).

Poäng: 3 (0 mål + 3 assist)

Maja Helman - Polen

Majas Polen vann en match i gruppspelet mot Sols Norge, vilket innebar en match om femte platsen. Där blev dock Slovakien för svåra med dock ett måls skillnad (9-8). Detta innebär att Maja och hennes Polen slutar på en sjätteplats.

Poäng: (3 mål + 2 assist)

Sol Johansen - Norge

Sols Norge hade tillsammans med Polen en tuff grupp med Sverige och Finland. Efter gruppspelet slog man ut Tyskland för att sedan spela match mot Danmark om sjundeplatsen. Norge som fick en tuff sista match mot Silles Danmark slutade på en hedersam åttonde plats.

Poäng: 4 (3 mål + 1 assist)

3v3-VM

Maja Lindsjö - Sverige

Maja Lindsjö representerade Sverige i världspremiären av 3v3 och där tog Sverige sig till Final som såg ut att gå till komfortabel seger mot Finland. Efter två snabba mål av Finland så slutade matchen 3-3 efter ordinarie tid (2x 10min) och det blev straffar. Maja kliver in och gör flera bra räddningar och straffarna går till sudden och där lyckas Finland med ett mål mer än Sverige.

Tiltu Siltanen - Finland vit

Tiltu Siltanen representerade Finland vit då Finland ställde upp med två lag. De var i samma grupp som Majas Sverige där gruppspelet slutade på en delad förstaplats med Sverige. Utöver oavgjord match med Sverige så blev det vinster fram till kvartsfinalen där Schweiz drog det längsta strået med 3-2 efter straffar.