23 Mar 1 match

STARK SEGER MOT JIK

5 oktober 2019 20:52
Dam

Damlaget spelade under fredagskvällen en mycket tuff bortamatch mot Jönköpings IK. Efter en stark laginsats stod laget som vinnare med 4 – 2 och tog med sig viktiga poäng hem till Skåne igen.

Huvudtränare Mikael Jeppsson lotsar oss igenom matchen:

Period 1: 1-1 Jag tycker vi inleder bra de första 10 minuterna men tappar sen tålamodet i spelet och söker svåra passningar. Maja Ekström fick göra sitt första SSL-mål (och det skulle komma mera) framspelad av Ellen och vi klarar av ett boxplay mot JIKs erkänt farliga powerplay.

Period 2: 0-2 Vår bästa period för säsongen såhär långt! Fick bra stäm i försvaret och skapar en hel del chanser framåt. Maja ”snor” åt sig bollen från en försvarare och placerar in sitt andra mål för kvällen. Vi fick sen chansen i powerplay (vårt första för säsongen) och Frida gör mål efter endast 23 sekunder framspelad av Andrea.

Period 3: 1-1 Fin start med mål efter knappa två minuter när Tereza stänker upp 4-1 i nättaket framspelad av Frida. JIK får dock reducera ganska omgående och sen trycker såklart på för att jaga fler mål. Tycker att vi får försvara oss mest i resten av perioden och förutom bra försvar- och målvaktsspel så har hemmaspelarna inte ställt in siktet ordentligt. Även om det är nära ett par gånger så känner jag ändå att vi har någorlunda kontroll över tillställningen och när sen JIK drar på sig en tvåa i slutet så marscherar vi hem matchen.

En på många sätt stark bortaseger mot ett JIK som det var längesedan vi slog på bortaplan.

Ingen rast och vila för på söndag är siktet inställt mot Umeå och ännu en tuff bortamatch då Dalen står på agendan.