Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Sommarprat med Hansen

17 juli 2019 15:00
Herr

Coach Jörgen Hansen är inne på sn tredje säsong som huvudtränare för Herr A. Men det blir hans första med laget i Division 1. Vi tog en pratstund med Hansen för att höra hur han känner inför kommande säsong så här långt.


Du har nu varit igång i åtta veckor med laget. Hur är känslan? Jag tycker känslan är bra, vi har kört på riktigt hårt och fått en jättebra utdelning så här långt. Vi drog igång i början av maj och har kört fyra gemensamma och ett individuellt pass i veckan. Målsättning för oss denna försäsong är helt klart att vara seriens bäst tränade lag, höja våra lägstanivåer och spetsa våra högsta nivåer och än så länge så kommer vi att nå den målsättningen till seriepremiären.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen? Vi har testat ett annat upplägg i år som har byggt på att dels optimera men framförallt effektivisera den träning vi gör utifrån den kravbilden vi har som innebandyspelare. Våra största fokusområden har varit kondition och explosivitet, muskulär uppbyggnad och förebyggande träning samt innebandyrelaterad fysik och teknik.

Kan du ge en kort beskrivning av truppen! Stommen av laget består av unga och enormt talangfulla innebandyspelare och sen kryddar vi till verket med några lite mer rutinerade och vägvisande spelare som både agerar föredöme på och utanför planen. Vi märkte redan förra säsongen i sina bästa stunder vilken potential dessa unga spelarna har och till nästa säsong är hela den stommen ett år äldre och redo att ta ännu större ansvar, det är ett minst sagt spännande lag vi kommer att sätta på banan till hösten.

Är det någon spelare som har överraskat extra på dig? Jag tycker att hela laget har överraskat positivt, vi har tränat riktigt, riktigt hårt och ökat belastningen mot tidigare år och gensvaret har varit enormt respektingivande. Ett extra plus får jag ge till våra nyförvärv som aldrig tidigare tränat så hårt men trots detta har gett allt varje träning

Hur ser planerna ut i augusti/september med laget? Vi har mycket som ska sättas på plats både spelmässigt och lagmässigt och detta kommer vi att göra i en kombination av träningsmatcher, träningar och gruppbyggande aktiviteter. Vi spelar vår första träningsmatch v33 och därefter rullar de bara på, bland annat beger vi oss upp till Göteborg för en helg med träningsspel och samkväm. Våra inbokade träningsmatcher är en spännande blandning, Åstorp x2 (Allsvenskan), IBK Lund (Division 1), Höllviken (SSL), FBC Lerum (Division 1), IK Zenit (Division 1)