23 Mar 1 match

STORSEGER I UMEÅ

8 oktober 2019 10:27

Damerna hade dubbla bortamatcher den gångna helgen och började stark genom att knipa tre poäng i Jönköping. Efter en mellanlandning i Skåneland gick resan vidare på söndagen till björkarnas stad Umeå och det svåra mötet mot Dalen.

Dalen är en erkänt svår motståndare som laget har haft tuffa matcher mot genomgående under sin tid i SSL. Huvudtränare Mikael Jeppsson tar oss igenom matchen.

Period 1: 1-2 (skott 6-10) Tidig kalldusch när Dalen gör 1-0 på ett uppspel. De lurar oss förvisso en del men får ju göra målet alldeles för enkelt. Kvitteringen kommer via en brytning på mittplan och sen går bollen på ett snöre fram till Maja Ekström (Ellen) som sätter 1-1. Samma Maja sätter sen 1-2 återigen framspelad av Ellen som hittar igenom en kross genom fyra spelare. Vi är dock inte helnöjda med perioden då känslan är att vi är lite tunga efter intensivt matchande och resande.

Period 2: 1-4 (skott 3-14) Fin start i perioden när Tereza sprätter upp 1-3 i krysset framspelad av Andrea. Vi fortsätter skapa några halvchanser men det är ist dalen som reducerar till 2-3. Återigen på ett uppspel där vi tappar räkningen. Därefter tycker jag vi tar över spelbilden allt tydligare. Ledningen utökas till 2-4, där ett fint upprull av hela formationen avslutas av Andrea (Frida). DiNardo (Frida) spär på till 2-5 efter slalom i dalenzonen. Psykologiskt viktiga 2-6 sätter Frida (Ellen) i nättaket endast två sekunder för pausvilan.

Period 3: 1-5 (skott 6-11) Lika fin start i den 3:e perioden och det dröjer inte länge Frida (Tereza) utökar till 2-7 efter ännu ett fint upprull hela vägen från egna zonen. Dalen reducerar sen förvisso i PP men perioden tillhör oss på alla sätt och vis. Johanna (Hanna) bryter in från kanten och trycker in 3-8. Tereza gör sen sitt andra mål för kvällen efter en spelvändning där Frida står för framspelningen. Madelene borrar sen upp 3-10 i krysset (Ellen) och sen bjuder Maja tillbaka till Ellen som gör 3-11.

En efter förutsättningarna helt otroligt bra genomförd match. Dalen spelade sin 1:a match den här dubbelomgången med match fredag och söndag redan under tisdagen. De hade därmed betydligt mer tid för återhämtning vilket också återspeglades något i den 1:a perioden. Det var dock aldrig något snack om saken i andra och tredje perioden som jag tycker vi är klart starkare i.

Frida Mainz Olsson utsågs till ”Matchens Lirare”

På lördag (14/10) har ni chansen att se damlaget på hemmaplan igen när uppsalalaget Sirius kommer på besök i Baltiska hallen. Matchen tekas igång 14.00, välkomna då!