Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match

TACK ANDREA

5 april 2021 12:17
Dam

Förra veckans uttåg i kvartsfinalserien blev inte bara damlagets sista match för säsongen utan tyvärr måste vi meddela att det också var Andrea Gämperlis sista match i magenta för den här gången!


Totalt spelade Andrea 51 matcher i SSL (grundserie + slutspel) och producerade 57 poäng (32 mål och 25 assist) under två säsonger i Malmö FBC. Andrea har även representerat schweiziska damlandslaget under hela perioden.

Vår värvning av Andrea för två säsonger sedan fick väl kanske inte riktigt den mediala uppmärksamhet den förtjänade våren 2019. Men vi visset redan då att det var en absolut toppspelare och med potentialen att slå sig fram som en av världens bästa centrar. Vilket Andrea minst sagt har understrukit under sin tid hos oss.

För efter några månaders acklimatisering till SSL tog Andreas utveckling rejäl fart efter Schweiz lyckade VM-slutspel 2019. Som tvåvägsspelande center i en av SSL absolut bästa formationer har Andrea levererat såväl poäng som ”andraassister” i offensiven. Med sin räckvidd och spelförståelse har hon varit en gigant i det defensiva spelet. Så tomrummet Andrea kommer lämna efter sig spelmässigt blir minst sagt utmanade att fylla. Vi tappar även en väldigt uppskattad lagkamrat och en enormt proffsig innebandyspelare.

Nu går karriären vidare i Schweiz och närmre bestämt Zürich med ett nytt arbete inom hennes akademiska utbildning. Andrea kommer även att spela för Kloten-Dietlikon Jets, mästarföreningen hon kom till Malmö ifrån.

Så i alla fall för den här gången återstår det bara att säga ”Danke und viel Glück in der Zukunft Andrea, bis bald” (hoppas Google translate är med mig…)!

/Mikael Jeppsson