Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

KAPTEN CARLESON SIGNERAR NYTT AVTAL

12 februari 2022 12:12
Herr

195 matcher i magenta och med kaptensbindeln på armen har Jacob Carleson förlängt sitt kontrakt ytterligare två säsonger.


Du kommer ha varit i klubben i 10 säsonger och jagar rekordet i antalet matcher i föreningen (herrlaget). Är det milstolpar som du hade i åtanke med din kontraktsförlängning?

Nej det kan jag inte direkt påstå, även om det hade varit kul att komma upp i Edins siffror. Jag hoppas på att nå dit såklart.

Vad fick dig att fortsätta spela i Malmö?

Först och främst så matchar klubben de ambitioner som jag själv har. Det finns en strävan att sikta högre och det märks i föreningen som helhet. Vi spelare har goda förutsättningar för fortsatt utveckling. Sedan skadar det inte att jag har många goda vänner i laget vilket gör att man ser fram emot träningarna.

Efter åtta år i laget har du spelat med många karaktärer och talanger. Om du får sätta ihop din drömfemma med malmöspelare som idag inte är kvar i laget, hur ser den ut då?

Johan Bernmark och Magnus Dahlström får dela på målvaktsplatsen då jag inte kan välja mellan dessa. Kanske någon slags hybrid med Manges reflexer och Berras positionsspel. Till vänster på backplatsen hade jag gärna sett GR7 (Gustav Rundgren) trots att han gärna själv velat spela högerback. Center är såklart Edin Dagasan med Johan Asklunds slagskott till vänster om sig och Fredrik Azelius slit på höger sida.

Vad är ditt starkaste minne såhär långt?

Kvalmatcherna mot Lagan 2016 är det första jag kommer att tänka på. Roliga matcher med mycket publik där vi lyckades ta oss tillbaka till allsvenskan efter ett års frånvaro. Försäsongsturneringen i Polen samma år var även det otroligt minnesvärd.

Just nu ligger vi på en 6 plats med häng på kvalplats. Vi har haft många spännande säsongsavslutningar med kniven mot strupen, men är det inte lite nervkittlande att känna att det till och med skulle kunna bli kval?

Vi är medvetna om kvaliteten hos lagen under strecket och har allt fokus på att hålla oss kvar i allsvenskan. Andra spekulationer undviker jag helst så länge tabellen är så jämn som den är just nu.

Hur samlar du trupperna på bästa sätt?

Det är vi många som hjälps åt att göra. Mitt ledarskap kan variera från att försöka förmedla ett lugn med bollen på planen, till att skrika ett par väl valda ord i omklädningsrummet vid behov. Jag tror och hoppas att oftast lyckas vara konstruktiv åtminstone.

Fagerhult, som imponerat, på en andra plats i tabellen gästar på lördag. Du har mött dem flertalet gånger. Vad tror du om matchen?

Jag har mött Fagerhult under flera säsonger, och har nog aldrig upplevt de lika svårslagna som de är just nu. Inte ens på deras parkettgolv när det begav sig. Det är för tillfället ett lag med otroligt många skickliga spelare där de även tycks ha fått ihop ett starkt lagbygge. Denna säsongen är min upplevelse däremot att vi kan utmana samtliga lag i serien, och detta är inget undantag. För att ta poäng av oss på vår hemmaplan krävs det mer än vad jag upplever att det någonsin tidigare gjort. Vi kommer att jobba hårt och jag hoppas att vi även ska kunna få utrymme för att äga mer boll än vad våra motståndare önskar.