Söndag
09 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 2 matcher
Fredag
21 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 2 matcher
Lördag
21 Mar 1 match

Malmö FBC anmäler damlaget till Premier Floorball League

8 februari 2019 18:29
Förening

Många har säkert uppmärksammat konflikten mellan elitföreningarna med dess intresseorganisation Föreningen för Svenska Superligan (FSSL) och Svenska Innebandyförbundet (SIBF).


Kortfattat handlar konflikten om hur rättigheterna för varumärket Svenska Superligan (SSL) ska fördelas och har utan framgång pågått under hela den tid vi har spelat i SSL. Elitföreningarna vill ta större ansvar för sin produkt och stärka varumärket kommersiellt men är av rättighetsskäl bakbundna.

Innebandyn är en av få större lagidrotter där eliten inte har tillgång till sina egna rättigheter och vi anser att det finns en outnyttjad potential. Vi vill utveckla och driva världens bästa liga framåt men står och stampar.

Som ett led i detta bildades föregående helg merparten av elitföreningen Premier Floorball League (PFL) och det är till denna liga en enhällig styrelse under torsdagens möte valde att anmäla sig till.

Vi tror att PFL har drivet, energin och rätt kompetens att lyfta innebandyn på elitnivå. Vilket självklart kommer att spilla över på innebandyn i stort och för vår del därmed gynna hela föreningen.

Men det har varit och är en skakig och konfliktfylld process trots att alla parter i grunden är överens om att vi vill ta innebandyn framåt så har det slagits stora kilar i förhandlingen mellan FSSL och SIBF.

Det här är bara så tråkigt och olyckligt att den här konflikten inte har kunnat lösas för länge sedan. Vår absoluta förhoppning och önskan är att man kan lägga historian bakom sig, sätta sig ner vid förhandlingsbordet och blicka framåt. Vi vill göra denna resa tillsammans med SIBF.

Till #fbcfamiljen

Vi vill förtydliga att detta beslut naturligtvis inte kommer att påverka vår fantastiska ungdom, bredd- och övrig seniorverksamhet utan Malmö FBC är och förblir en ideell förening som växer för var dag. Mer information följer, vid frågor och funderingar kontakta Klubbchef Mikael Jeppsson

Ps: Glöm nu inte att det är ”Kirsebergsdagen” i Kirsebergs Sporthall i morgon! Det kommer att spela ungdomsmatcher före och efter damernas match mot JIK som börjar kl 14.00. Det är ju faktisk det allt egentligen handlar om, lira innebandy!