Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Inför Warberg IC med Jörgen Hansen

16 mars 2019 16:17

Läs tränare Jörgen Hansens tankar inför den sista och avgörande matchen emot Warberg IC


På söndag spelar herrarna sina allra sista match denna säsong borta emot Warberg, Warberg som har vunnit serien och invätar SSL-kval. För Malmös del har man istället satt sig i en besvärlig situation efter förlusten förra helgen emot Åby Oilers. Hemsidan tog ett snack med tränare Jörgen Hansen inför den sista och avgörande matchen för säsongen.

Förlust emot Åby förra helgen med 4-3 i en match det fanns betydligt mer att hämta ifrån Malmö, varför blev det så? Ja det är en bra fråga, vi kommer ut riktigt starkt och gör två mål på de första tre bytena men sen händer något och vi går ner oss i tempo och aggressivitet. Åby får chansen att komma tillbaka in i matchen och när det väl blir match igen känns det som att vi inte riktigt kan stämpla in igen. Jag tror tyvärr vi fick en för bra inledning men det är inget snack om saken, vi ska lösa en sådan match oavsett. Men nu är det en ny match och nya förutsättningar och det är där vårt fokus ligger.

Förutsättningarna för avslutningen är enkel, poäng emot Warberg och Malmö har ett nytt kontrakt, vid förlust behöver Lagan förlora emot Craftstaden, hur tar ni er an den utmaningen? Ja precis så är det. För oss är det bara att förbereda oss på allra bästa vis och tillsätta en enorm portion hjärta varje sekund av matchen. Vi tror på oss själva och vet vilken nivå vi kan komma upp i och i matchen emot Warberg kommer vi göra allt i vår makt för att leverera vår bästa match för denna säsongen.

Vad har ni pratat om under veckan och vad kommer vara viktigt emot Warberg? Vi har pratat mycket om vår game-plan och vad vi behöver göra bättre i jämförelse med förra matchen. Vi vet att vi möter seriens bästa lag som är starka över tre femmor, Warberg är lite av en maskin och kör på från början till slut så för oss gäller det att göra saker gemensamt ute på banan och vara smarta i våra beslut både med och utan boll.

Första matchen emot Warberg slutade med förlust 5-7, vad tar ni med er ifrån den matchen? Det finns massvis med saker att ta med sig från den matchen, både positiva och utvecklingsbara saker och imorgon ska vi iscensätta dessa på plan.

Hur är statusen i truppen inför matchen? Truppen mår bra, vi har haft en bra träningsvecka och alla är hela och friska så det känns bra, vi kommer till match med en förberedd och utvilad trupp.

Sist men inte minst, vad slutar matchen och vem avgör? Det kommer att bli riktigt jämnt men vi vinner med 5-4 och avgörandet görs av laginsatsen

Missa inte matchen emot Warberg imorgon https://www.innebandyallsvenskan.tv/live/9624