21 mars 2018 20:35
ssl-slutspelet

Även damernas rafflande slutspel är igång och först ut var IKSU och Malmö. Tabelltvåan IKSU hanterade ett tidigt underläge på ett rutinerat sätt, vände och gasade sedan på till en storseger i den första kvartsfinalen.

IKSU-Malmö 12-3 (3-2, 4-0, 5-1)

Mål IKSU: Alice Granstedt 2, Johanna Hultgren 2, Myra Aggestål, Sofia Joelsson 3, Amanda Delgado Johansson 2, Julia Nordin, Cornelia Fjellstedt

Mål Malmö: Ellen Rasmussen, Marika Wärnehult, Cecilia Di Nardo

Med tanke på tabellplaceringarna var IKSU förhandsfavoriter. Hemmalaget, de regerande mästarna, fick dock en lite jobbig start på matchen. Malmö tog ledningen med 1-0 och efter en IKSU-kvittering också med 2-1 när knappt halva perioden hade passerat. Men hemmalaget vände på steken med två snabba mål och gick till pausvila med 3-2.

I andra trampade IKSU sedan gasen i botten och det var inget snack. Fyra raka mål gav 7-2 inför tredje perioden.

I tredje fortsatte målgörandet från hemmalagets sida och resultatet stannade inte förrän tvåsiffrigt hade uppnåtts, 12-3 till slut.

Noterbart är att hela fyra spelare i IKSU blev tvåmålsskyttar eller mer. Sofia Joelsson nöjde sig inte med två utan kryddade det med ett till och hennes hattrick var i hamn.