23 Mar 1 match

Herrlaget vände & vann mot topplaget Karlstad

7 januari 2018 14:41
Herr A

Första matchen för 2018 gick av stapeln under lördagseftermiddagen för herrarna och det var emot före detta SSL-laget Karlstad på bortaplan. Med flera timmar i bussresa, lite extra julledighet var det ett sömnigt Malmö som inledde det nya året och efter halva matchen spelad låg Malmö under med 5-1, ett underläge som Malmö vände på och vann matchen med 5-7.

Den första perioden var Karlstads, Malmö var sen in i situationerna och Karlstad visade upp sig från sin bästa sida och redan efter fyra minuter tog Karlstad ledningen i matchen med 1-0. Minuterna senare gjorde Karlstad 2-0, för att sen två minuter senare utöka till 3-0 och innan perioden nådde sitt slut hade Karlstad gjort även 4-0. En mörk första period från Malmös sida som stundtals var utspelade av Karlstad.

Den andra perioden blev en roligare historia när John Johansson (Jacob Carleson) redan efter tre spelade minuter reducera matchen till 4-1, men glädjen blev kort när Karlstad bara sekunderna efter reduceringen gjorde 5-1. Minuten senare fick Malmö powerplay som trots tappra försök resulterade i ett fortsatt 5-1 underläge men 09.38 in i andra gör Philip Sannum (Jacob Carleson) 5-2. Minuterna som följer består av en rad utvisningar åt båda lagen där Malmö är det laget som drabbas hårdast när Karlstad får spela 5-3 i nästan två minuter, Malmö håller undan och precis när Malmö får tillbaka en spelare i spel och spelar 5-4 lyckas Axel Rasmussen (UA) kontra in 5-3 vilket också blir ställningen efter andra perioden

Den tredje perioden börjar med att Karlstad drar på sig en utvisning efter bara minuten spelad. Återigen radar Malmö upp ett par chanser men Karlstad håller tätt och matchen är fortsatt underläge för Malmö 5-3. Sju minuter in i perioden minskar avståndet på resultattavlan när Jesper Andreasson gör 5-4 efter ett mycket bra förarbete av Axel Rasmussen. Minuten senare kvitterar Malmö matchen till 5-5 genom Kim Clemedtson(UA). Karlstad tar timeout men trots timeouten är det Malmö som återigen gör nästa mål i matchen, återigen genom Kim Clemedtson (UA), 14.21. Med tre minuter kvar av matchen lyfter Karlstad målvakten och ett hårt arbete i defensiven väntar för Malmö vilket man gör på ett fenomenalt sätt även om Karlstad skapar chanser. Med 40 sekunder kvar av matchen knyter Jacob Carleson ihop säcken när han gör 5-7 tom bur.

Tränare Jörgen Hansen om matchen -En extremt stark moral fäller avgörandet idag, Karlstad är ett riktigt bra lag och att möta dem på bortaplan är ingen lätt uppgift. Vi öppnar matchen extremt dåligt och är inte riktigt där men revanscherar oss verkligen med matchens gång. Nu tar vi med oss tre underbara poäng i bussen hem till Skåne och jobbar vidare med nästa uppgift. Nästa söndag möter vi Craftstaden/Oskarshamn hemma i Baltiska kl 16.00!