Oerhört viktig vinst för herrarna

25 februari 2018 22:19
Herr A

Under söndag kom Nyköpingslaget Onyx på besök till Malmö i jakten på att följa upp förgående helgs vinst mot Craftstaden. För Malmös del var poängen om än ännu viktigare, vid vinst skulle Malmö-killarna ge sig själva ett betydligt bättre utgångsläge inför de sista två seriematcherna.

Malmö var det hetaste laget över tre perioder och vinner matchen med 7-4 och därmed kan man vid vinst hemma på lördag emot Skoghall säkra det allsvenska kontraktet för 2018-19

I den första perioden kom Malmö ut laddade och hungriga och efter redan 01.45 kunde Malmö öppna målprotokollet genom lagkaptenen Robin Crantz (Edin Dagasan). Men bara minuterna senare kommer Onyx tillbaka och kvitterar matchen till 1-1. Lagen byter chanser med varandra och med objektiva ögon hade Malmö större problem att stänga ner Onyx anfallsspel än vad Onyx hade att stänga ner Malmös. Med endast två sekunder kvar av perioden gör Onyx mål igen och Malmö får bege sig ner i omklädningsrummet i underläge 1-2.

I den andra perioden kommer Malmö ut starkare och stänger ner Onyx anfallsspel, Malmö skapar offensiva chanser men det ska dröja halvvägs in i perioden innan Malmö kan kvittera matchen till 2-2 genom Jacob Carleson (John Johansson). Minuterna senare drar Onyx på sig matchens första utvisning och Malmö kan på nytt ta ledningen i matchen genom Philip Sannum (Robin Crantz). Men återigen kommer onyx tillbaka och lyckas med minuterna kvar av period nummer två kvittera matchen till 3-3

I den tredje perioden är det återigen Malmö som tar tag i taktpinnen och efter bara tre minuter spelade gör Malmö 4-3 genom Edin Dagasan (UA) via en så kallad coast to coast löpning. Minuten senare drar Malmö på sig en två minuters utvisning för slag, en utvisning man klarar av men bara fem sekunder efter utvisningstiden gått ut kan Onyx ännu en gång kvittera matchen, denna gång till 4-4. Men Robin Crantz för Malmö ville annat när han bara två minuter senare kliver upp och gör 5-4 på assist av Kim Clemedtson. Minuterna senare gör Malmö 6-4 genom Jacob Carleson (Jesper Andreasson) och med fem minuter kvar av matchen kommer sista avgörande målet, 7-4 genom Jacob Carleson (Tobias Andersson). De tre sista minuterna spelar Onyx 6-5 i princip men Malmö håller tätt och tre viktiga poäng går till Malmö som nu har chansen att säkra kontraktet nästa lördag på hemmaplan emot Skoghall, 16.00 på Kirseberg

Tränare Jörgen Hansen om matchen -Vi gör en bra innebandymatch idag med, vi har spelat bra innebandy de senaste tre matcherna även om vi mött topplagen och inte tagit några poäng men idag får vi utdelning på spelet och jag tycker också att killarna visar en givetvis nödvändig men ändå underbar lagmoral i ett steg att bevisa att vi förtjänar att vara i Allsvenskan även nästkommande säsong. Jag är även nöjd med vårt powerplay som för tredje matchen i rad är 100%, vårt boxplay är också 100% idag. Nu blickar vi framåt och hoppas att så många som möjligt kommer och stöttar oss nästa lördag när vi ska säkra kontraktet.