23 Mar 1 match

Tung seger i tuff batalj

29 januari 2018 08:43
Dam A

Publiken bjöds på en riktig holmgång mellan två lag som verkligen ville vinna. Den målsnåla tillställningen tillskrivs uppoffrande försvarsspel och grymt målvaktsspel.

Matcherna mot Karlstad har historiskt sett alla varit fysiska, intensiva och massor av känslor! Denna match var inget undantag och övertygad om att publiken som satt på nålar i 60 minuter njöt av underhållningen.

Marlene Lennartsson öppnade annars målskyttet i powerplay efter ett distinkt avslut i nättaket assisterad av Ellen Rasmussen. Mål nr två stänkte Ellen Tillman in från nära håll vackert assisterad av Cecilia DiNardo. Samma DiNardo kostade sen på sig att missa en straff, eller rättare sagt straffen räddades av Karlstad duktiga målvakt. Vår egen Beverly Smedenäs hade säkert inspirerat till räddningen då hon minuterna tidigare hade satt stopp för en Karlstad-kvittering på just straff.

Den andra perioden bjöd på en hel del målchanser till bägge lagen och stundtals ordentlig Karlstad-press, men utan att nätet fick påhälsning. Kampen lagen mellan var påtaglig och spelarna gav (och fick ge) allt i kampmomentet utan att matchen blåstes sönder eller gick över gränsen.

Den tredje perioden innehöll b la ännu ett straffslag och denna gång med en överlistad målvakt när Ellen Rasmussen lirkade in 3-0. En stabil men ändå skör ledning och Karlstad la in ytterligare en växel i jakten på reduceringsmål. Tillslut fick de även in en boll bakom storspelande Smedenäs men tiden var för knapp för gästerna som fick lämna Malmö tomhänta.

Starkt bidragande faktor till underhållningen var dagens rättskipare som lät spelarna göra upp och tog för det som behövdes. Härligt och publikfriande med känslor!

Som vanligt stort TACK till alla som hjälper till i arrangemanget, kiosk, grill och grymma sargvakter (för dagen från Pojkar 05-06).