Lördag
23 Mar 1 match

Sen vändning och seger i SD

26 november 2018 15:18

I söndags åkte damlaget till de värmländska skogarna för ett tufft möte mot Karlstad. Fast beslutna att ta tre poäng efter tre raka förluster.

Hemmalaget Karlstad har som vi haft lite varierade resultat den sista tiden och låg inför matchen tre poäng bakom oss. Matcherna oss emellan brukar bli tuffa, tighta och spännande, denna kväll var inget undantag!

Vi inleder den 1:a perioden piggt och skapar ett par halv och helchanser. Bästa chansen får vi på straff och den förvaltar Ellen Rasmussen på bästa sätt. Men därefter tar Karlstad över lite spelmässigt och skapar tillräckligt många heta chanser för att spräcka vår nolla. Men utan att lyckas och vi går till pausvila med ett nödrop.

I den 2:a perioden lyckas vi stänga ner deras inbågningar och krosspassningar som höll på att kosta baklängesmål i föregående period. Karlstad hittade dock andra vägar och skapade framförallt många chanser på skott utifrån. Vårt eget anfallsspel var ganska trubbigt och den fart & rakhet vi har visat upp tidigare matcher var som bortblåst. Kvitteringen kommer halvvägs in i perioder på just ett långskott med täckning framför mål och retur.

Vårt ljumna anfallsspel fortsätter i den 3:e perioden medan Karlstad har hittar ett mer vägvinnande spel. Ytterligare två skott utifrån leder till baklängesmål och vi sitter i klistret med underläge 1-3 med 10 minuter kvar. Då tar vår vilja till att göra mål över och vi lyckas skapa tryck på Karlstad-målet. Reduceringen står Cecilia DiNardo för och kvitteringen faller inte långt därefter genom Tereza Urbánková, bägge framspelade av Ellen. Karlstad saknar inte chanser heller och Johanna som stod för en mycket stark insats matchen igenom fick lite hjälp av ena stolpen kort tid från full tid. Matchen gick till SD och spel 4 mot 4 där vi kunde fortsätta rida på den positiva avslutningen på matchen i ordinarie tid. Marlene Lennartsson krigar fram en boll till Tereza som bryter in i plan och stänker dit segermålet sekunderna innan ett straffavgörande skulle tagit vid.

Noterbart

• Stark mental laginsats att vända på underläge och vinna i SD.
  • Inför matchen hade vi flyttat upp Mathilda Gustafsson och Ebba Flydalen från U-laget.
  • Matchen fick pga annat arrangemnag spelas ganska sent på söndagskvällen, men Karlstad tog mycket god hand om oss runt omkring själva matchen vilket vi är tacksamma för!

Missa inte nu fredagens After Work med SSL & tacobuffé!