23 Mar 1 match

Poänglösa mot IKSU

26 februari 2018 23:21
Dam A

Det blev till sist en klar förlust med 2-7 mot regerande mästarinnorna och Champions Cup-mästarna IKSU. Men det började iaf bra och sett över två perioder var det en målmässigt jämn historia.

**Period 1: 2-3 **Att vi kan göra mål mot IKSU vet vi och redan 1.09 in i matchen sätter Emma Torikka (Marlene Lennartsson) 1-0 på en frislagsvariant som ställer IKSU-försvaret. En utvisning tre minuter senare utnyttjar dock IKSU på bästa maner och kvitterar till 1-1. Den för dagens stora publik fick se en ganska öppen tillställning med målchanser som haglade åt bägge hållen. Anna Nilsson (Ellen Rasmussen) återtar hemmaledningen men IKSU kommer tillbaka och sätter två snabba mål i slutet av perioden.

**Period 2: 0-0 **Våra chanser i den 2:a perioden är lite mer lätträknade men däremot lite mer att anteckna i antalet skottäck och räddningar! IKSU trycker på och skapar farliga målchanser i stort sett varje byte, men tjejerna sliter kopiöst. Bättre lektion i uppoffrande försvarsspel, täcka skott och målvaktsarbete kunde inte alla innebandyspelare/tränare på läktaren fått.

Period 3: 0-4 Det var uppenbart att IKSU-ledningen inte var helt tillfreds med 2-3 inför den 3:e perioden och kanske fanns det en gnutta oro!? Avgörandet kommer dock tidigt i perioden för när gästerna sätter 2-4 och 2-5 innan sista 10. Ytterligare två mål trillar in i hemmamålet denna dag och spikar slutresultatet 2-7.

Noterbart

• Innan matchen uppmärksammandes Rebecka ”LG” Lönnegren för hennes 100:ade match i Malmö FBC Dam A
  • Härligt med mycket publik trots sportlovet
  • Vi tog en lagbild med tjejerna från Girls Camp efter matchen och det arrangeras även en väldigt uppskattat autografskrivning med spelare från bägge lagen.

Sammanfattning Ja vi är naturligtvis väl medvetna om att det krävs en 100 % insats för att slå IKSU. På den nivån är vi också stora delar av matchen försvarsmässigt men saknar lite för mycket % i anfallsväg för att göra match av det i 60 minuter. Som helhet har vi prestationsmässigt klarat av den matchmässigt synnerligen tuffa februarimånad och har även "stulit" två poäng. Nu väntar kvalitativt inte fullt lika skickliga lag, men där matchernas och framförallt poängens betydelse ökar markant. Fortsatt SSL-kontrakt står såklart överst på listan, men vi jagar naturligtvis mer än så….