23 Mar 1 match

Malmö FBC klara för Allsvenskan 18-19

7 mars 2018 10:43
Herr A

Under lördagen spelade Malmö sin näst sista match för säsongen i Kirsebergs Sporthall och förutsättningarna inför matchen var glasklara...

... vid vinst var kontraktet säkrat, vid förlust var man fortsatt beroende av andra resultat eller ett eventuellt direkt avgörande möte emot Östra SK Jönköping i sista omgången. Men Malmö höll för trycket och kunde vinna emot gästande Skoghalls IBK med slutresultat 7-3. Matchöppning var en aning avvaktande från båda lagen men det var Skoghall som var bollförande och ett Malmö som föll tillbaka och krigade från försvaret. Allt eftersom att perioden led skapade Malmö en del målchanser men inga som riktigt testade Skoghalls målvakt på riktigt istället var det Skoghall som tog målkommandot i matchen när man efter tio minuters spel gjorde 0-1. Fem minuter senare kom nästa mål i matchen, även detta från Skoghall 0-2. Malmö kändes lite uppgivet för en stund men rykte upp sig och 19.59 i den första perioden gör Tobias Andersson (Jesper Andreasson) 1-2, en bra avslutning för killarna att ta med sig in i pausvila

Den andra perioden börjar i ett betydligt högre tempo och ett hungrigare Malmö och när Skoghall drar på sig en utvisning efter tre minuters spel får Malmö chansen att visa upp sig i spelformen, powerplay. Dryga minuten in i powerplay kliver Gustav Rundgren (Edin Dagasan) fram och kvitterar matchen för Malmö till 2-2. Matchen väger fram och tillbaka de nästkommande tio minuterna men 14.12 kliver Kim Clemedtson (Tobias Andersson) fram och gör 3-2, Malmö i ledning för första gången i matchen! Tre minuter senare är det dags igen denna gång genom John Johansson (Carl Olsson) som gör 4-2 till Malmö. Malmö i ledning inför den sista och avgörande perioden

Malmö inleder den tredje perioden i 50 sekunders powerplay men Skoghall står emot men när Malmö får ytterligare ett powerplay tre minuter in i perioden tvingas Skoghall kapitulera, 5-2 genom Jacob Carleson (Gustav Rundgren). Minuterna trickar på till Malmös favör men med cirka sex minuter kvar av matchen reducerar Skoghall till 5-3 och matchen tar fart på nytt. Men bara två minuter senare drar Skoghall på sig en utvisning och sekunderna efter ytterligare en utvisning vilket ger Malmö spel 5-3 med bara fyra minuter kvar av matchen. Minuten in i powerplay kan Malmö utöka sin ledning när Edin Dagasan (Kim Clemedtson) gör 6-3. Innan matchen når sitt slut lyckas Malmö göra ytterligare ett mål genom John Johansson (Gustav Rundgren), 7-3 som också blir matchens slutresultat.

Tränare Jörgen Hansen om matchen och ett säkrat kontrakt Vi får matchen dit vi vill och så som vi förutsatt att den skulle utvecklas, vi låter kanske Skoghall få lite för mycket luft i början av okänd anledning men vi reser oss och växer med matchen. Ett stort plus till vår unge Lucas Lindahl som kliver in som center i andra femman och gör en enormt stark, respektingivande insats.

Jag känner en enorm stolthet över vad vårt lag har gjort, vi spelar i den tuffaste Allsvenskan någonsin och har spritt under säsongen haft en rad med skador som stört vår kontinuitet men trots detta har vi säkrat ett nytt kontrakt och också trots att det återstår en omgång tagit fler poäng än förgående säsong. Detta är ett kvitto på vilket fantastiskt gäng detta är och hur dem fortsätter att utvecklas och kriga för varandra i alla lägen. Visst har det funnits både upp och nergångar men den moral och inställning som dessa spelare har är något ut över det vanliga, det är en ära att träna spelare som Malmö FBC har. All ära ska gå till spelarna för den insatts dem gett mig, föreningen och varandra!