Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Niklas Lauritsen ny huvudtränare i Malmö FBC Dam

16 maj 2018 13:00
Dam

Det blir Niklas Lauritsen som tar över som huvudtränare för Malmö FBCs damlag i Svenska Superligan. Niklas är med flera års erfarenhet på elitnivå en av Skånes mest erfarna tränare. Han är heller inget nytt ansikte för laget då han var assisterande tränare föregående säsong.


Niklas kom till Malmö FBC inför förra säsongen för att backa upp tränarstaben och Joon Berggren som tog steget upp från att vara assisterande tränare till att bli huvudtränare i Malmö FBC den säsongen. Nu när Joon lämnat så gör Niklas samma resa och går från assisterande tränare till att vara huvudtränare för Malmös damer. Något som han ser väldigt mycket fram emot.

”Ärofyllt och intressant uppdrag att ta sig an tillsammans med övriga ledare i staben och tjejerna i laget. Tillsammans har vi möjligheten att sikta mot att bli ännu starkare än tidigare. Om alla är med och bidrar på ett starkt sätt så har vi en uppenbar möjlighet att åstadkomma något bra tillsammans”, kommenterar Niklas sitt nya uppdrag.

Niklas har en lång erfarenhet som innebandytränare och har under många år varit med och utvecklat damverksamheten i FBC Engelholm och skånes distriktlagsverksamhet. Innan hans första säsong i Malmö var han tränare i FC Helsingborgs herrar i SSL. Detta är första gången som Niklas axlar manteln som huvudtränare i damernas SSL och ska skriva nästa kapitel i damernas historia. Niklas har en stark vilja att utvecklas och en enorm spetskompetens i innebandytänk så är detta en tränare som klubben vet är fullt kapabel till att leverera i SSL.

”Man behöver inte gå över ån efter vatten brukar man väl säga! Niklas som en av Skånes mest erfarna tränare fanns ju redan i staben och som med sin breda innebandykompetens lyfte laget föregående säsong. Vi vet att han brinner för uppgiften och kommer växa mer i rollen med mer ansvar”, kommenterar Klubbchefen Mikael Jeppsson

Vi hälsar Niklas välkommen till sin nya post och önskar honom och laget lycka till nu när förberedelserna inför den nya säsongen är i full gång.

Källa: PR