23 Mar 1 match

SLUTSPEL

17 mars 2018 23:36
Dam A

Det blev som väntat en rafflande avslutning på seriespelet borta mot Dalen. Förutsättningarna var klara, en seger under ordinarie tid krävdes för att snuva Dalen på den sista slutspelsplatsen.

Det kunde dock börjat bätte då Dalen tog ledningen med 1-0 tidigt i den 1:a perioden. Marlene höll dock sig framme framför mål när Cecilia sköt från bakplan efter en frislag som hade lett till en avvaktande hemmautvisning. I en senare avvaktande bortautvisning återtog dock Dalen ledningen och gick till pausvila med 2-1.

Dalen utökade sin ledning till 3-1 inledninsvis i den 2:a perioden och hade även bud på mer, en viss oro såg ut att sprida sig. Men iaf inte hos Marlene som hade stämplat in på "kontoret" denna dag och både reducerade (Yamou) samt kvitterade (Ellen R) på mindre än 1 minut. Dalen fick dock sista ordet igen och snodde åt sig ledning med 4-3 inför den avslutande perioden.

Marlene var fortsatt i ropet tidigt i den 3:e perioden men tillskilland från att själv nosa upp en lös boll i slottet backhandknackade hon fram bollen till Ellen R på bortre stolpen, som inte gjorde något misstag! Och duon fortsatte producera och nu var "ordningen" återställd igen men Marlene framför mål och Ellen med framspelningen. Ett mål som betydde att vi nu hade ett grepp om den sista slutspelsplatsen.Ett grepp som blev desto fastare när Ellen 2,15 från slutet rundar målet och hänger upp 4-6 i Malmö-favör. Resultatet höll sig hela vägen utan att det hann bli särskilt spännande de sista minuterna och slutspel är ett faktum.

Där våra banekvinnor från föregående säsong IKSU väntar efter att de valt oss efter att Moras val av Sirius.

Slutspel K1 Ons 21:e kl 18.30, IKSU Sportcenter K2 **Lör 24:e kl 16.00, Baltiska hallen ** K3 Mån 26:e kl 18.30, IKSU Sportcenter K4 **Tor 29:e kl 18.30, Kirsebergs Sporthall ** K5 Lör 31:e kl 15.00, IKSU Sportcenter