23 Mar 1 match

Blytung förlust mot Täby

5 november 2018 11:07
Dam

Damerna spelade under söndagen borta mot topplaget Täby. Trots att laget gör en gedigen insats och målmässigt sitter i förarsätet med fem minuter kvar att spela fick man åka tomhänta till Skåne.

Kontrollerad inledning av matchen och försvarsspelet sitter tryggt. Vi spelar med stort tålamod både med och utan boll. Vårt först mål för dagen prickskjuter Josefine Keller in från vänsterkanten. När samma Keller mot slutet av den 1:a perioden manglas i en duell vid sargen så tappar vi balansen i laget och Täby kan kontra in 1-1.

Vi kommer starka ut till den 2:a perioden och tar återigen ledningen efter fint samarbete Anna Nilsson och Frida Mainz Ohlsson emellan. Den sistnämnde rundar målvakten vackert och sätter 2-1. Apropå snygga mål så ville inte hemmalagets Moa Tschöp vara sämre utan cementerade ett skott i krysset till 2-2. Med två minuter kvar av den 2:a perioden bröt Tereza Urbánková in framför mål och satte 3-2 med en backhand. Men likväl fick vi inte gå till pausledning då Täby kvittera till 3-3 i PP.

Fortsatt god känsla i den 3:e perioden och vi låter inte Täby skapa några heta målchanser på oss. Trots flera fina lägen så dröjer det till matchminut 55 innan Ellen Rasmussen återtar ledingen igen. Så långt har vi genomfört kanske en av våra bättre lagmässiga matcher sett till prestation och resultat i SSL. Synd bara att en match varar 60 minuter, för Täby lyckas inte bara kvittera till 4-4 utan även ta ledningen för första gången i matchen med ynka 19 sekunder kvar att spela. En ledning de sen håller kvar och alla poängen stannar i Stockholm.

Monumental besvikelse som kommer att sitta i ett par dagar nu innan vi får lyfta blicken igen och ta sikte mot nästa match.

Måndagen den 19:e november kommer Pixbo på besök i Baltiska hallen. Matchstart 19.15 och matchen till ära är det FRI ENTRÉ.