23 Mar 1 match

Matchens lirare, VM-debutanter & 4+1

1 december 2017 23:24

Vi summerar dag 1 på VM med våra ”magenta glasögon”!

Cecilia DiNardo klev idag in i sin 5:e (!!) VM-slutspel och 23:e VM-match totalt. Bara det är mäkta imponerande och då kan vi lägga till vinsten i den totala poängligan från 2015 (14+4). Som kapten för sitt Danmark visade hon idag vägen genom att sätta 1-0 på Thailand tidigt i den 1:a perioden. Ett typiskt DiNardo-mål genom ett båglöp och hårt dragskott i krysset. Ytterligare 1 (2 enligt officiell statistik) mål föll från ”Dinos” klubba och seger med klara 11-2. DiNardo utsåg även till ”Matchens Lirare”!

Ellen Rasmussen har inte lika många VM-slutspel på sitt CV ännu utan gjorde idag debut i seniorsammanhang (har ett guld med U19 från 2015). Ellen kom in i den 3:e perioden och behövde bara två byten på sig för att sätta sitt debutmål. Ytterligare ett mål och ett riktigt klassmål dessutom fick vi se från Ellens klubba! När hon trampade förbi två motståndare och lurade ner målvakten innan hon enkelt kunde rulla in bollen.

En annan debutant i VM-sammanhang är Dam U:s Kia Teildorf. Kia som är född 2001 styrde från sin backplats precis som vi är vana att se henne i Dam U:s matcher. Kia fick kröna sin VM-debut med en assist efter att avlossat ”bössan” från halva plan och där bollen sen letade sig fram till en fristående lagkamrat.

Stort GRATTIS till segrarna & fortsatt lycka till tjejer!