23 Mar 1 match

Straffseger mot Täby FC

12 februari 2018 09:43
Dam A

Säsongens andra seger på SD-straffar levererades i Halörhallen när Täby FC var på besök.

Det var annars gästerna som både började bäst och gjorde 0-1 tidigt in i den 1:a perioden. Täbys utnyttjade även sitt spelövertag och gjorde 0-2 innan periodpaus. En ledning som drygades ut ytterligare tidigt i den 2:a perioden. Malmö hade så långt saknat chanser till bra målchanser men den där sista ”touchen” på bollen ville inte infinna sig.

När sen Marlene Lennartsson visades ut vid 0-3 på tavlan så kändes uppförsbacken som ett stup. Men idrott och sk ”momentum” är ju helt klart ett forskningsmässigt fenomen för ett genuint BP-spel gav laget den nödvändiga energi att på ren envishet ta ikapp målmässigt. Först ut nämnda Lennartsson som sprätte upp 1-3 i nättaket assisterad av Ellen Rasmussen. Nästa reducering stod Emma Torikka för med ett väl avvägt bågskott på frislag, assietard av Josefine Keller.

Kvitteringen fullborades tidigt i den 3:e perioden genom Rasmussen med ett väl avvägt och välplacerat skott i bortre nätmaskorna, assisten stod Linda Nilsson. Täby satte sig dock i förarsätet igen genom deras för dagen bästa spelare (Matchens lirare) Julia Croneld satte 3-4 från nära håll och känslan av att det kanske inte blir några poäng trots allt gjorde sig påmind. Men på den här sidan säsongen ska man inte räkna bort ett genuint kämpande magenta-lag och när en dubbelutvisning föll i slutet av matchen tog man chansen. Ut med målvakten, rejält tryck mot Täby-målet men som sedermera höll på att ge Täby chansen att spika i spiken. En TO för att lugna ner, krita upp en variant och gå för ett sista försök gav utdelning när Mainz distinkt krutade Torikkas passning.

SD blev en frejdig historia där stolpen var i vägen för ta extrapoängen. Den fick ist inkasseras på SD-straffar där Rasmussen var hur säker som helst. Beverly Smedenäs i hemmamålet hade dessförinnan vunnit sin match i matchen mot Täbys straffskytt Moa Tschöp.

Grymt starkt att vända ett 0-3 underläge och som helhet två prestationsmässigt starka insatser den här helgen. Då smakar det ju extra gott när även poängen trillar in.

Detta var match 1 av 2 denna SSL-fest och vi vill rikta ett stort TACK till Höllviken för gott samarbete. Som någon sa, ja denna hall har det ju varit vändningar förr!