Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Bottennapp mot JIK

20 oktober 2018 22:50
Dam

Efter föregående helgs prestationsmässigt starka insats vi åkte till Jönköping för att ta sig JIK i en på förhand tuff match. Efter 60 min var vi brutalt medvetna om att prestation är en färskvara och i SSL får man ingenting gratis.


Målmässigt började det dock ganska bra när Cecilia DiNardo fångade upp ett uppspel och serverade Sanna Holmström som satte dit 0-1 distrikt. Men i stort sett samma situation skadade sig Frida Mainz Ohlsson så pass illa att det var färdigspelat i denna match. JIK kvitterande sedermera genom ett välplacerat skott från kanten.

Målmässigt jämt men med ett hemmalag i förarsätet. Tillslut kom utdelning x 2 och inför paus satt vi i underläge med 3-1.

Bättre fart i den 3:e perioden men JIK utnyttjar ett av sina powerplay och tog därmed ett stort kliv mot slutsegern. Vi gjorde vårt yttersta och chansade hårt med spel 6 mot 5. En handfull goda chanser skrapades fram men var det inte siktet som var snett satt en målvakt i vägen. DiNardo kunde tillslut reducera till 4-2 så att matchen ”levde” hela vägen till 18.27 när JIK satte 5-2 i tom bur. För att ytterligare strö salt i våra öppna sår så defilerade JIK till 3 poäng genom att även rulla in 6-2.

Detta var tyvärr en match samtliga inblandade och den tappra skaran supporterar på plats helst vill glömma. Säsongens bottennapp helt klart och nu gäller det att dra på arbetshandskarna igen.

Nästa helg väntar dubbla matcher! Först en fredagskväll i Göteborg när vi ställs mot nykomlingen IBF Göteborg. Ett lag som inte har visat några som helst ”nybörjartakter” utan redan har tagit starka 11 poäng.

Som om inte det var nog så väntar kanske en ännu större utmaning på söndagen (28/10, matchstart 13.00) när Svenska mästarna IKSU besöker Baltiska hallen. Med b la två finska systrar i målmässig högform har IKSU inlett säsongen minst sagt stabilt. Välkomna då!

#vikommerigen