Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Rebecka Lönnegren inför Sirius

19 januari 2018 23:59
Dam

Damernas viktiga streckmatcher avlöser varandra och på lördag kl 14.00 ställs man mot IK Sirius som för tillfället parkerar en placering bakom i tabellen (på sämre målskillnad). Hemsidan fick tag på en av förra helgens målskyttar Rebecka "LG" Lönnegren på bussen och ställde några korta frågor.


Det blev en härlig vinst i hemmamötet mot Linköping i en match där du gjorde ett av målen. Kan du berätta kortfattat om matchen och detaljerat om ditt mål! Jag tycker vi styr matchen rakt igenom, Linköping är aldrig riktigt och nosar på 3 poäng, vilket är väldigt gött! Man kunde se tendenser i matchen på det Malmö vi egentligen är. En fysisk och rolig match.

Mitt mål börjar med att jag trampar förbi en pressande Linköpingforward, spelar upp bollen till Dino på kanten och fortsätter min löpning framåt i banan, Linköpingforwarden spelar en svår boll till sin back som jag bryter, gör en liten fint i fart, stannar upp för att båga förbi två spelare inåt banan och avlossa bössan - mål!

Nu väntar Sirius på bortaplan och i höstens möte blev det förlust! Hur har förberedelserna i veckan varit och vadmåste ni göra annorlunda denna match? I veckan har vi fokuserat mycket på vad vi behöver göra samt göra bättre sett till förra matchen mot Sirius med inslag av spelvändningar och special teams. Går vi in med samma vilja och energi som mot Linköping samt sätter våra bollar bakom Siris målvakt och spelar ett tight och stabilt förvar så vinner vi denna gången.

Vi ligger för närvarande på en angenäm 7:e plats, men det är endast två poäng ner till en 11:e plats. Tycker du det finns några positiva och negativa överraskningar i tabellen? Sett till förra säsongen så är det väldigt jämt rent poängmässigt från placering 7-14 vilket gör att man verkligen inte kan slappna av utan måste vara ordentligt skärpt i varje match. Positivt är ju såklart att alla lag kan slå alla. Negativt är att ingenting är säkrat än utan som sagt, varje poäng är otroligt viktigt för lagen just på dom här platserna.